Nanošenje rumenila zavisno od oblika lica – Pronađite se!

By  |  3 Comments

Rumenilo je jako važan deo šminke i šminkanja i ono služi da vam lice izgleda sveže i da mu onaj zdrav sjaj. Rumenilo se nanosi na različite delove lica, zavisno od njegovog oblika. Pronađite se.

Četka za rumenilo je jako važna

Četka za rumenilo treba da bude kvalitetna. To je omiljena i može se reći najprodavanija od četkica za šminkanje. Može da bude od prirodne dlake i sintetička. Dobro je da kupite neku profesionalniju četkicu, jer je dlaka kvalitetnija i duže traju. Kada se pravilno i redovno održavaju, neke traju i čitavog života.

Izbegnite da rumenilo nanosite četkicom koja se dobija uz rumenilo. One su premale i rumenilo se ne može naneti kako treba. Višak rumenila sa četke uklonite tako što ćete lagano „tapnuti“ četkom o ručni zglob. Tako se „strese“ višak praha. Nikako ne duvajte u četkicu.

cetkica-za-rumenilocetkica-za-rumenilo-2

Kako i gde se nanosi rumenilo zavisi od oblika lica

Najpre utvrdite koji oblik lica imate. Imate li okruglo, četvrtasto, trouglasto, ovalno ili izduženo lice?

  • Okruglo lice. Ono je široko skoro koliko i dugačko, a najšire je u obrazima. Da biste ga vizuelno učinili vitkijim, potrebno je da rumenilo nanesete u obliku položenog latiničnog slova „V“, sa širim delom ka ušima, a užim ka nosu. Takođe, da biste lice izdužili  nanesite malo rumenila i na bradu i izblendujte.
  • Četvrtasto lice. Ima četvrtasto čelo koje ima širinu približno kao i prostor između jagodica i vilične kosti. Počnite sa nanošenjem rumenila od središnje linije oka i preko obraza u pravcu slepoočnica. Nastavite ka čelu i bradi da se ublaži četvrtasti oblik lica.
  • Ovalno lice. Smatra se da je ovo idealan oblik lica. Čelo je šire od brade. Jagodice su dominantne na licu koje se sužava ka liniji brade. Vrhovima prstiju pronađite najizraženiji deo vaših obraza i tu nanesite rumenilo i blendujte ga ka slepoočnicama, da biste istakli jagodice.
  • Trouglasto lice. Još se naziva i srcoliko lice. Ovaj oblik lica odlikuje široko čelo sa izraženim jagodicam. Ono se sužava ka uskoj bradi. Rumenilo se nanosi na jagodice, u obliku položenog latiničnog slova „V“, sa širim delom ka liniji kose. Nakon jagodica, blendujte rumenilo ka liniji kose i nastavite ka liniji obrva i blago ka sredini čela. To će napraviti balans između šireg čela i ostatka lica.
  • Duguljasto lice. Ovaj oblik je tzv. izduženi kvadratni oblik lica. Čelo je otprilike iste širine kao razmak između jagodica i vilične kosti. Rumenilo se nanosi na jagodice ispod spoljnih uglova očiju i izblendujte dobro. Ne nanosite ga niže od linije vrha nosa.

Kada odredite koji oblik lica imate i shodno njemu nanesete rumenilo, vizuelno ćete korigovati širinu ili dužinu lica. Ako želite da još više istaknete jagodice, poigrajte se i sa bronzerom.

paleta-za-konturisanjepaleta-za-konturisanje-2

 

3 Comments

  1. Pingback: Počnite da koristite "nevidljivu" šminku | Lepotica.rs

  2. Pingback: Top 5 trendi boja jesenjih karmina | Šminka | Šminkanje | Lepotica.rs

  3. Pingback: 8 brzih koraka do savršenog izgleda - Prirodan dnevni make up | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!