Uradi sama: Šećerna pasta

Među brojnim metodama depilacije, poznato je da depilacija šećernom pastom, postaje u sve većoj meri prihvaćena i popularna. U odnosu na druge metode depilacije izdvaja kao gotovo bezbolna i pritom bezopasna. Zasnovana je na upotrebi 100% prirodnih sastojaka, koji su apsolutno bezbedni za upotrebu na svim tipovima kože i ne izazivaju iritacije, kakve se mogu javiti usled osetljivosti na vosak.


Šećerna pasta za depilaciju, dostupna je kao već gotov proizvod u brojnim farmaceutskim ustanovama, kao i u kozmetičkim salonima, ali, uz veoma malo truda i izdvojenog vremena, možete je napraviti sami.

Šta vam je potrebno za šećernu pastu:

– Deset supenih kašika šećera
– Jedna supena kašika meda
– Sok od polovine svežeg limuna
– Jedna supena kašika vode

Način pripreme šećerne paste:

Sve gore nabrojane sastojke dobro pomešati i kuvati na laganoj vatri oko pet minuta, sve dok ne dobijete homogenu, lepljivu masu, sjajne žuto-zlatne boje. Kada dobijete masu opisanog izgleda, vaša šećerna pasta je gotova i iz posude u kojoj ste je kuvali, možete je presuti u staklenu posudu, a zatim odložiti u frižider da se potpuno ohladi i postane spremna za upotrebu.

Način upotrebe šećerne paste:

Šećernu pastu koja je spremna za upotrebu, koristite tako što ćete je u ravnomernom sloju naneti, pokretima razvlačenja, na područje kože koje želite da depilirate i to suprtono od smera rasta dlake, a zatim je povlačite u pravcu rasta dlake (slično toplom vosku). Takođe, preko šećerne paste možete da zalepite tanke, unapred pripremljene pamučne trake i povlačite ih takođe u pravcu rasta dlake kako bi ste ih gotovo sasvim bezbolno uklonili.

Ono što je bitno naglasiti kod upotrebe šećerne paste, jeste da je ona sasvim bezbedna za primenu i uklanjanje dlaka, kako sa područja nogu, tako i sa područja prepona, ruku ili nausnica i da pritom ne izaziva pojavu iritacija na koži. I nema uraslih dlaka!

Dodatna prednost kada je u pitanju depilacija šećernom pastom je ta, što kod ove metode depilacije nije neophodno čekati da dlake previše porastu, već je dovoljno da njihova dužina bude svega oko 2 mm.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!