Zašto vam ruke izgledaju starije nego što jesu i kako to da sprečite

Vaše ruke mogu otkriti koliko imate godina. Na žalost, pege i izražene vene mogu da vrište 60 dok vi imate samo 40 godina. Šta utiče da ruke izgledaju starije od njihovih godina? Za početak, više ih upotrebljavate i zloupotrebljavate, a manje negujete od lica. Ipak možete učiniti da vam ruke izgledaju bezvremeno lepe pomoću ovih saveta.

Razlozi zbog kojih koža izgleda starije

Pege od sunca:

Izloženost UV zračenju oštećuje ćelije za proizvodnju pigmenta (melanocite), uzrokujući formiranje braon pega. Koristite posebne losione koji sadrže 2% hidrokinona, najefikasnijeg agensa za izbeljivanje (deluje unutar melanocita, potiskuje proizvodnju melanina koji utiče na ovo obezbojenje). Počnite odmah jer bi mogli proći meseci dok ne primetiti razliku. Za brže rezultate, odaberite losion koji takođe sadrži retinol ili alfa-hidroksi kiseline. Da biste sprečili pojavu novih pega, obavezno koristite kremu za sunčanje od najmanje SPF 15.

Tanka, naborana koža:

Sunčeva svetlost razgrađuje kolagen koji održava kožu elastičnom i čvrstom. Kada se masnoća na rukama proredi, ruke počnu da izgledaju kao kod kostura. Veliki broj sastojaka (retinoidi, alfa-hidroksi kiseline i peptidi) grade kolagen i povećavaju debljinu kože tokom vremena. Zato je važno koristiti kremu za ruke.

Naša preporuka je Super krema:

  • efikasno štiti ruke od štetnih uticaja spoljašnje sredine,
  • hidrira i omekšava kožu sprečavajući njeno dalje oštećenje,
  • sadrži visok procenat ekstrakta nevena, alantoina, pantenola i bisabolola
  • ne ostavlja lepljiv trag.

super-krema-za-ruke

Takođe, možete uraditi nedeljni kućni piling koji će rastvoriti izumrle ćelije i otkriti glatku kožu ili mesečnu kućnu mikrodermoabraziju (pospešuje stvaranje novih, mladih ćelija kože i njeno obnavljanje i pomlađivanje) koja će nežno ispolirati površinu kože. Ako ipak želite malo profesionalniji tretman i da vaš manikir izgleda kao iz salona, čak i u kućnim uslovima potrebni su vam piling, maska i omekšivač zanoktica. Ovi proizvodi dugo traju i daju odlične rezultate.

piling-za-ruke maska-za-ruke omeksivac-zanoktica

Vene:

Vene koje inače ne bi bile vidljive ispod punačke kože postaju očigledne sa gubitkom kolagena i masti. Ovlaživači koji grade kolagen mogu pomoći da se vene ističu manje. Kako bi se smanjio kontrast boja između vaše kože i ljubičastih krvnih sudova, primeniti tamniji korektor ili koristite neki od preparata za samopotamnjivanje. Mogu vam pomoći i nakit i manikir. Žene izgledaju mlađe kad im ruke krase uredni nokti i prstenje. Kraći oblici noktiju ublažiće izražene koščate zglobove i vene.

Suvoća:

Sa godinama, koža na rukama proizvodi manje ulja za podmazivanje i gubi sposobnost da održi vlažnost kože. Primenom losiona tokom dana podstičete hidrataciju zato ga utrljajte odmah nakon pranja ruku da zadržite vlagu koju je vaša koža upila. Investirajte u kremu za ruke koja sadrži ovlaživače (hijaluronska kiselina, glicerin ili urea) koji upijaju i zadržavaju vlagu u koži. Izaberite kremu sa SPF jer izloženost UV zračenju može poremetiti proizvodnju proteina koji pomažu pri formiranju spoljašnjeg sloja kože. Pre nego što ruke izložite čišćenju domaćinstva ili ih gurnete u vodu sa sapunicom, nanesite kremu i navucite pamučne rukavice.

Selection_028 Selection_029 Selection_030

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na kraju, lepotu negovanih ženskih ruku uvek dopunjuje i posebni ističe kvalitetan lak za nokte. Na Lepotica webshopu možete poručiti OPI, Zoya i XTreme lakove za nokte ili posetite naš Beauty Shop u Belvilu, Jurija Gagarinalj, lokal 11, zgrada Suncokret.

error: Content is protected !!