Top 7 jednostavnih stilova za konjski rep

By  |  0 Comments

Konjski rep je uvek moderna, a vrlo zahvalna frizura za poslovni izgled, ali i aktivnosti koje radite u slobodno vreme. Iako je ova praktična frizura mnogima dosadna, preciznije previše klasična, postoji mnogo načina da eksperimentišete sa vezanjem kose u konjski rep.

Za nekoliko minuta, a uz pomoć četke, gumice za kosu i nekoliko ukosnica, napravite konjski rep u stilu koji vam se najviše dopada. Ogromna prednost ove svestrane frizure je što svaki stil možete samostalno napraviti jer nijedan nije komplikovan za pravljenje.

Konjski rep za svaki dan

1 stil

Izdvojte središnji deo kose na vrhu glave i vežite ga u rep. Ostatak kose, zajedno sa vezanim delom, skupite na potiljku i vežite. Kada ne žurite, uzmite jedan pramen kose iz repa i omotajte ga oko elastične gumice, pa učvrstite ukosnicama ispod donjeg dela repa.

2 stil

Čvrsto zavežite visoki konjski rep na vrhu glave pa ispletite pletenicu od njega.

3 stil

Sa svake strane lica izdvojte po manji pramen kose, povucite ih prema potiljku i vežite u rep. Provucite krajeve repa između zavezanih pramenova – od gore prema dole – dva puta kako biste ih uvrtili. Ponovite korak još dva puta i spremni ste za izlazak.

konjski rep

Pogledajte i: Konjski rep – Štetan ili ne za vašu kosu?

4 stil

Izdvojte veći pramen kose sa jedne strane. Ostatak kose vežite u niski konjski rep. Uvrtite prethodno izdvojeni pramen, pažljivo ga olabavite, omotajte oko gumice i učvrstite ukosnicama.

5 stil

Počnite plesti kosu u riblju kost. Zaustavite se kod dela glave na kojem želite da zavežete konjski rep. Kako biste dodali volumen frizuri, olabavite pramenove pletenice. Počešljajte ostatak kose prema nazad pa vežite konjski rep.

6 stil

Izdvojte prednji deo kose – od ušiju – i vežite ga u visoki konjski rep. Tik uz njega, ostatak kose vežite u rep. Dodajte šnalicu u sredinu donjeg repa kako biste mu dali volumen. Ovaj trik ponovite i na gornjem repu. Oko gumice omotajte pramen kose i učvrstite ga ukosnicom.

konjski rep

Pogledajte i: Konjski rep – Sexy frizura i uvek u trendu: 4 predloga!

7 stil

Sa svake strane lica izdvojte po pramen kose – polazeći od ušiju – pa ih iza vežite u čvor. Učvrstite čvor ukosnicom. Krajeve čvora omotajte oko ostatka kose – tako da pomoću njih vežete rep – pa ih vežite elastičnom gumicom. Ponovite korak (koliko god vam dužina kose dozvoljava) ali ovaj put uzimajući pramenove iz donjeg dela repa.

Pogledajte i video tutorijal kako da pretvorite konjski rep u neuobičajenu frizuru, pronađite i podelite s ostalim lepoticama stil koji vam se najviše sviđa sviđa.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!