Konjski rep – Štetan ili ne za vašu kosu?

By  |  0 Comments

Vole ga sve žene, ali da li je konjski rep štetan ili ne za vašu kosu, saznaćete u današnjem tekstu.

Naslovna foto: PhotoJoiner Pinterest Photo

Konjski rep svakako ima više prednosti nego mana – ova frizura je pogodna za opušten izlazak ili šetnju, naporan trening, posao, romantičnu večeru, svečanu proslavu. Podjednako lepo izgleda i na kratkoj, dugoj, ravnoj i kovrdžavoj kosi. Čista ili prljava kosa – nije bitno jer je konjski rep vrlo brz i jednostavan način da sklonite kosu sa lica. Takođe, visoki konjski rep je zaslužan za mladoliki izgled jer zatezanjem kose na vrh glave zatežete i kožu koja u trenutku ispoljava samopouzdanje i snagu na vašem licu.

Ipak, pored brojnih prednosti, čak i samo jedna mana može da promeni vaše mišljenje o ovoj frizuri.

Ukoliko volite da nosite konjski rep, svesni ste da je vrlo bitan način na koji vežete kosu. To znači da ne bi trebalo da stežete kosu gumicom jer se usled toga kosa tanji, što nakon nekog vremena može dovesti do proređivanja kose.

Povezano: Zdrava i baršunasta kosa: Šampon i maska protiv opadanja kose!

Gumicom, osim što fiksirate konjski rep na potiljku, vrlo često prouzrokujete i čupanje kose. Kao posledica nemarnosti prilikom vezivanja kose u konjski rep, vremenom se kosa, kao što smo rekli, razredi, a često i u potpunosti prestane da raste na pojedinim mestima (sa strane, iza ušiju ili na temenu).

Ova vrsta gubitka kose zove se alopecija i jedan je od glavnih razloga zašto žene gube kosu. Ipak, sve se može sprečiti i lečiti, pa i ćelavost.

Prilikom vezivanja kose u konjski rep vrlo je bitno da kosu ne češljate jako ka potiljku ili, da ponovimo, stežete elastičnom gumicom do te mere da vas teme boli. Umesto što svakodnevno vežete kosu u konjski rep, kako ne biste trajno oštetiti folikule dlake, povremeno ostavite kosu na miru ili se odlučiti za opuštenije varijante frizura. Takođe, razgovarajte s vašim lekarom o tretmanima za ublažavanje simptoma, kao i tretmanima koji obnavljaju rast kose i poboljšavaju zdravlje folikula.

Povezano: Konjski rep – Sexy frizura i uvek u trendu: 4 predloga!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!