Zdrava i baršunasta kosa: Šampon i maska protiv opadanja kose

By  |  1 Comment

Opadanje kose može da utiče na samopouzdanje i da vas učini nesigurnom. Osim toga, potrošićete mnogo novca na skupe proizvode za kosu i tretmane koji ne pružaju nikakvo poboljšanje. Nema potrebe da kupujete skupe proizvode za kosu, kada možete sami napraviti šampon i masku protiv opadanja kose.

Postoje periodi kada vam kosa češće opada. Razlozi su mnogobrojni, od genetskih faktora do stresa. U nastavku ćemo vam objasniti kako da sami napravite šampon protiv opadanja kose. Vrlo lako, jednostavno i ekonomično, a sveukupno vam je potrebno samo 5 sastojka za šampon i masku i vaša kosa će početi brzo da raste.

Kako da sami napravite šampon protiv opadanja kose?

Da biste pripremili šampon protiv opadanja kose, potreban vam je prirodni šampon sa neutralnom pH vrednosti. Šampon za bebe može da vam bude glavni sastojak. Pored toga, potrebna su vam još tri sastojka. Eterično ulje ruzmarina podstiče protok krvi u glavi i jača kosu. Takođe vam je potrebno limunovo eterično ulje, sastojak koji ima antiseptičko dejstvo i osvežavajući miris. Poslednji potreban sastojak su vam (dve) kapsule vitamina E. Vitamin E ima mogućnost da ubrza i zaustavi proces gubitka kose.

Povezano: Crni luk kao sredstvo protiv opadanja i sredstvo za brži rast kose!

Šampon protiv opadanja kose se priprema vrlo jednostavno, potrebno je samo da sledite ova uputstva:

Šta treba da uradite: u šampon za bebe dodajte 10 kapi eteričnog ulja ruzmarina i 10 kapi limunovog etaričnog ulja. Nemojte zaboraviti da dodate dve kapsule vitamina E. Pre korišćena šampona protiv opadanja kose dobro promućajte sve sastojke.
Koristite šampon protiv opadanja kose svaki drugi dan. Nanesite ga na kosu i masirajte nežno skalp glave nekoliko minuta. Ostavite šampon na glavi da deluje oko 10 minuta. Isperite šampon toplom vodom. Za samo nekoliko nedelja bićete zapanjeni rezultatima.

Povezano: Opadanje kose!

Prethodna1 of 2Sledeća

1 Comment

  1. Danko Todorovic

    21.06.2018. at 12:48

    Na koliko sampona se dodaje po 10 kapi

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!