“Double-shampooing” metoda pranja za svaki tip kose

"double-shampooing"

Najčešća rutina pranja kose se zasniva na kvašenju, šamponiranju, ispiranju, pa ponavljanju ovog postupka. Rutina duplog šamponiranja je, čini se uobičajena. Ali duplo šamponiranje istim šamponom, ispostaviće se, ne daje zadovoljavajuće rezultate, kao što to može dati šamponiranje sa dva različita šampona. Zato u nastavku saznajte sve o ovoj metodi pranja kose, prilagođenu svakom tipu kose.

Šta je “double-shampooing” metoda?

Ova metoda duplog šamponiranja podrazumeva pranje kose sa dva različita šampona: prvim koji čisti skalp od masnoća, prljavštine, i proizvoda za stajlinga, posle čega sledi ispiranje i šamponiranje drugim šamponim, sa posebnim performansama i benefitima za kosu. Ovo je odličan način pranja kose, jer najveći broj žena zapravo ima “kombinovan tip” kose – masno teme, a  suve krajeve.

Šta čini za vašu kosu?

Ova metoda pranja kose će mnogo temeljnije očistiti teme, što u prevodu znači – kosu koja je čista duže vreme. Biće gušća i puna volumena, a dlaka će imati poseban sjaj. Ipak, ove benefite nećete dobiti ako kosu perete dva puta istim šamponom, već – kombinacijom dva različita, prema vašem tipu kose.

pranje kose

Isfenirana ili ispeglana kosa će mnogo duže zadržati svoj oblik, jer će posle dva čišćenja, vaše teme biti baš čisto. Sastojci iz drugog šampona će moći dubinski da deluju, jer će teme pre toga biti pročišćeno.

“Double-shampooing” za sve tipove kose

Tanka, beživotna kosa

Najpre se rešite ostataka proizvoda za negu i oblikovanje sa kose i sebuma uz pročišćavajući šampon, a potom obavite drugo šamponiranje uz šampon za volumen, koji će vam dati zanosnu punoću kose koja vam je potrebna.

Naša preporuka šampona za volumen je Subrina Professional Volume šampon.

Suva i kovrdžava kosa

Ovo je tip kose kojem najmanje odgovara “double-shampooing” metoda, ali se može prilagoditi na ovaj način: prvo šamponiranje nežnim šamponom bez sulfata i silikona, koji slabo peni i ne isušuje dlaku. Drugo šamponiranje nastavite sa hidrirajućim šamponom koji je bogat uljima i puterima.

Povezano: Šamponi bez sulfata – zašto su tako dobri + predlozi

pranje kose

Oštećena kosa

Jednom rečju – vaša kosa je žedna. Nahranite je gustim, jakim šamponima sa keratinom, proteinima pšenice ili svile. Najpre je očistite regenerišućim šamponom sa keratinom, bez sulfata, a potom je nahranite uljanim šamponom sa uljem argana, kokosa, makadamije ili shea puterom. Kosu osušite prirodno.

Mi vam predlažemo Revlon UniqONE šampon za oštećenu kosu, sa čak 10 benefita za kosu.

Masna kosa

Počnite pranje sa pročišavajućim šamponom bez silikona, sa sulfatima, koji će temeljno očistiti teme i dlaku od naslaga sebuma i prljavštine, a potom obavite sledeće pranje revitalizujućim šamponom koji osvežava skalp, sa satojcima poput zelenog čaja, verbene, grejpa, mente, breze, koprive, čajevca itd. Prvo pranje možete obaviti i šamponom za dubinsko pranje, jednom nedeljno.

Povezano: 5 razloga da koristite šampon za dubinsko pranje kose

Plava kosa

Kako biste osvežili i očuvali boju, prvo pranje uradite šamponom bez sulfata, namenjenom očuvanju bojene kose, a završite čišćenje sa silver šamponom sa ljubičastim pigmentima koji će neutralisati neželjene žute tonove i očuvati blistavost i hladni ton vaše plave boje.

pranje kose u salonu

Farbana kosa

Za sve druge boje kose, počnite pranje sa posebnim šamponom za farbanu kosu bez sulfata a sledeće šamponiranje uradite sa šamponom koji osvežava boju kose, sa pigmentima u vašoj boji. Ako je vaša farbana kosa oštećena, drugo pranje moežte obaviti i keratinskim obnavljajućim šamponom.

Mi vam preporučujemo Marrakesh Color-Care šampon bez sulfata za prvo pranje.

Nega posle “double-shampooing” metode

Nakon ovakvog pranja kose, neophodna je dubinska nega jakim regeneratorm i maskom za kosu, kako vaša kosa ne bi delovala škriputavo, isušeno i naelektrisano. Dubinski je očistite, ali je i dubinski nahranite!

Pročitajte još i: Zašto treba da promenite šampon sa smenom godišnjeg doba?

subrina za volumenuniqone šamponmarrakesh color care šampon

error: Content is protected !!