5 razloga da koristite šampon za dubinsko pranje kose

šampon za dubinsko pranje kose

Šampon za dubinsko pranje kose pomaže da se vaša kosa oslobodi različitih proizvoda koji se talože na kosi i koži glave, a koji kosu čine suvom i beživotnom te generalno narušavaju zdravlje i lepotu vaše kose. Posle dubinskog pranja vaša kosa će biti lakša, sjajnija i bujnija te najvažnije – proizvodi za negu kose će mnogo bolje delovati na vašu kosu.

Ako sve navedeno nije dovoljno da šampon za dubinsko pranje uvedete u vašu rutinu nege kose, u nastavku vam otkrivamo 5 razloga zašto je dobro da koristite šampon za dubinsko pranje kose.

Zašto treba da koristite šampon za dubinsko pranje kose?

Uklonite naslage od različitih proizvoda za stajling kose

Korisno je da povremeno operete kosu šamponom za dubinsko pranje kose kako biste uklonili proizvode za stajling kose koji se talože na dlaku tokom vremena čineći je suvom i beživotnom. Obratite pažnju koliko proizvoda za oblikovanje kose koristite i u zavisnosti od toga odredite koliko često treba da koristite šampon za dubinsko pranje kose – jednom nedeljno ako svaki dan koristite sprej za raščešljavanje, ulje za negu, suvi šampon, vosak, penu ili lak za kosu, u suprotnom jednom mesečno.

Pre nego što se ofarbate

Ukoliko se redovno farbate, verovatno vam je vaš frizer sugerisao da pre nego što se ofarbate koristite šampon za dubinsko pranje kose kako biste uklonili višak nataloženih proizvoda i omogućili dlaci da bolje primi boju. Naravno, priuštite dubinsko pranje kose jedan ili dva dana pre nego što odete na farbanje u suprotnom ćete ukloniti prirodna ulja kože temena koja su tu da vas zaštite od iritacije. Ne preporučuje se korišćenje šampona za dubinsko pranje na farbanoj kosi jer može doći do brzog skidanja pigment.

Povezano: Koliko često i kako treba da perete kosu?

Za veći volumen kose

Ukoliko često koristite peglu i figaro kao i proizvode za stilizovanje kose ili imate tanku i ravnu kosu, s vremena na vreme operite kosu šamponom za dubinsko pranje – rasteretićete kosu i podići je iz korena. Šampon za dubinsko pranje daje vizuelni efekat da ima više kose jer je dlaka dosta laganija te nije slepljena već izdignuta.

Ako imate masnu kosu

Šampon za dubinsko pranje kose pomaže da se kosa manje masti. Ako vam je kosa masna perite kosu svaki drugi, eventualno treći dan redovnim šamponom, a šamponom za dubinsko pranje  bar 3 puta mesečno uz obavezan intenzivan tretman nege. Sa dlake i temena ćete odstraniti ostatke nataloženih proizvoda za negu i stilizovanje, kosa će vam biti lepa i sjajna, a teme zdravo. Možete preskočiti balzam za kosu ili ga primenite u veoma maloj količini na dužinu vaše kose.

Pre nanošenja maske za kosu

Šampon za dubinsko pranje će očistiti i spremiti kosu za dalju negu te je veoma bitno da nakon pranja koristite masku. Nakon dubinskog pranja, maska koju treba da nanesete od krajeva ka korenu dlake će biti delotvornija jer ništa neće ometati prodiranje proizvoda u dlaku. Kosa će vam sigurno biti zdravija, sjajnija i svilenkasto nežna.

Povezano: Ovo verovatno niste znali o kosi!

error: Content is protected !!