Mali rečnik najpopularnijih frizura: Pixie, lob, shag…

frizure

Čitajući ženske portale, časopise, listajući društvene mreže, naleteli ste sigurno na termine frizura poput pixie-ja loba, shaga, blunt haircut-a itd. Kako ne biste bili zbunjeni ovim engleskim nazivima, donosimo vam mali rečnik ovih najpopularnijih stilova šišanja.

Najpopularnije frizure: vodič i rečnik

Pixie haircut

Pixie frizura je kratka frizura koja podrazumeva kraću kosu na stranama i pozadi, uz nešto dužu kosu napred. Ove sezone je najpopularniji teksturisani pixie, koji ima još duži prednji deo koji se lako stilizuje uz stajling proizvode. Pixie je popularizovan posebno 50-ih godinama od strane glumice Odri Hepbern, i 60-ih, od strane glumice Mie Farou i manekenke Tvigi. Posebno je odlična frizura za dame u godinama kao i za dame sa tankom kosom bez volumena.

Bob haircut

Bob je kod nas poznatiji kao paž. Paž frizura predstavlja kosu ošišanu na ravno oko glave dužine do vilice. Paž je toliko klasična i vanvremenska frizura, da se podjednako nosi i danas kao i pre 5 decenija kada je posebno bila popularna. Bob ima mnogo varijanti, tako da se može naći savršeni za svako lice i kosu.

Ova frizura ima i tu prednost što može da koriguje neke crte lica. Bob može biti asimetričan, kosi, teksturisan, sa šiškama. Idealan je kako za gustu tako i za tanku kosu: gustu kosu će olakšati, a tankoj će dati volumen.

Povezano: Ovih 8 HOT frizura su u trendu za leto 2018. 

Lob haircut

Long bob (dugački lob) ili lob je varijanta bob frizure i podrazumeva dužinu kose između boba i duge kose. Kosa se skraćuje između brade i ključne kosi. Lob može da se nosi i teksturisan, sa talasima, delujući veoma ženstveno i ležerno.

To je bila jedna od najpopularnijih frizura na Instagramu protekle godine. Lob dodaje kosi volumen, kosa deluje zdravije, šik, a uz to je laka za održavanje.

Povezano: Nije bob, to je LOB – frizura u trendu!

Shag haircut

Shag frizura je veoma rokenrol, ležerna, opuštena, neuredna i vizuelno deluje kao se niste trudili. Tipični elementi uključuju odsečene krajeeve, mnogo slojeva oko krune i puno teksture. Shag funkcioniše na gotovo svakom tipu i dužini kose. Ipak, ako imate previše stepenova i slojeva, frizura može delovati passe. Shag frizura je najbolja da pokaže svu lepotu balajaž pramenova.

A post shared by PAUL VENOIT (@venoit) on

Blunt haircut

Blunt frizura je kada frizer seče vašu kosu ravno sa makazama. Ovaj stil šišanja je odličan da kreira oblikovanu frizuru. Ovaj stil šišanja ne tanji kosu, već je seče ravno, tako da dodaje kosi teksturu. Ako vam je kosa tanja, želite upravo ovakav način šišanja kako biste joj dodali težinu i strukturu.

Ako vam je kosa teška, blunt haircut će je samo dodatno otežati.

Pročitajte još i: Vreme je za šišanje – ovi znaci vam to sigurno govore!

error: Content is protected !!