Kako da skinete gel lak sa noktiju kod kuće

skindanje gel lak

Gel lak zaista izgleda prelepo na noktima, a veliki mu je plus što i traje dugo. Međutim, skidanje gel laka ume da bude dug i bolan proces. U današnjem tekstu ćemo vam objasniti kako da skinete gel lak sa noktiju kod kuće bez oštećenja nokta.

Skidanje gel laka kod kuće

Potreban materijal:

  • turpija za poliranje noktiju,
  • ulje za zanoktice/hidratantna krema/vazelin,
  • aceton,
  • vata,
  • aluminijumska folija,
  • zaštitni bazni lak/kokosovo ulje.

Postupak skidanja gel laka:

Prvenstveno je važno da budete strpljivi i ne žurite. Iako je primamljivo, nikad ne kidajte gel lak sa noktiju jer možete oštetitit površinski sloj nokta. Počnite sa uklanjanjem gornjeg sloja gel laka sa noktiju pomoću turpije za poliranje noktiju. Nežno turpijajte površinski sloj laka, dok ne izgubi sjaj.

Pošto naredni korak podrazumeva upotrebu acetona, kako biste zaštititli kožu koja okružuje nokte i prste od isušivanja i pucanja, namažite ih uljem za zanoktice, hranljivom kremom ili vazelinom.

Povezano: Uklanjanje gel laka “soak-off” metodom – NSP G-LAC!

Potom natopite komadiće vate u aceton. Izbegavajte formule sa hidratantnim sastojcima jer će one usporiti proces skidanja gel laka. Počnite sa nedominantnom rukom – pamučne loptice natopljene acetonom stavite na svaki nokat pa čvrsto uvijte aluminijumsku foliju oko prsta kako biste fiksirali komade vate. Ako ste spretni, uradite isto na drugoj ruci ili ponovite proces kada završite ruku sa koje ste izabrali da prvo skinete gel lak.

Kada svih 10 noktiju obložite vatom natopljenom u aceton i omotate aluminijumskom folijom, ostavite da deluju 20 minuta.

Proverite koliko se gel lak skinuo sa noktiju. Neki gel lak će spasti odmah, zahtevnije možete nežno palcem gurnuti napred. Ukoliko gel lak nije spao u potpunosti, ponovite postupak na još 5 minuta. Ipak, ako je nokat bogato natopljen dobar vremenski period, trebalo biste veoma lako skinuti gel sa noktiju.

Nakon što uklonite gel laka, da vaši nokti ne bi izgledati suvi i uništeni, hidrirajte ih uljem za zanoktice i obavezno nanesite zaštitni bazni lak. Posle gel laka možete i namočiti nokte u kokosovo ulje na 5 minuta – ojačaćete nokte i omogućiti im da brže rastu.

Povezano: Nanošenje gel laka NSP!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!