Da li i vi pravite ove greške kada koristite Beauty blender?

greške kada koristite Beauty blender

Beauty blender je sunđerasti aplikator za šminkanje koji je zbog lakođe primene i održavanja vrlo brzo zasenio tradicionalne sunđere i četke za šminkanje. Zbog svog jajastog oblika idealan je za nanošenje svih kremastih i tečnih proizvoda pri čemu daje predivan, prirodan izgled kojem većina teži. Ipak, da bi vaš Beauty blender duže trajao, treba da obratite pažnju na ovih 5 grešaka koje većina pravi kada koristi Beauty blender.

5 grešaka koje većina pravi kada koristi Beauty blender

Koristite suv Beauty blender

Razumemo da je čitanje uputstva bila poslednja stvar koju ste želeli da uradite kada ste kupili vaš Beauty blender. Međutim, od velikog je značaja da znate da se Beauty blender treba koristiti mokar. Pre svake upotrebe, treba da pokvasite Beauty blender i lagano iscedite višak vode pomoću peškira kako biste lakše ublendali šminku. Držite šolju vode u blizini ili sprej sa vodom kako bi u svakom trenutku mogli da pokvasite vaš Beauty blender.

Suv Beauty blender je ipak idealan za uklanjanje grešaka – ako ste naneli previše rumenila ili bronzera.

Nanosite podlogu direktno na Beauty blender

Beauty blender je porozan i bez obzira koliko ga navlažite, zadržaće deo proizvoda koji koristite. Kako bi upio što manje proizvoda, Beauty blender se ne koristi za direktno nanošenje podloge. Ako na Beauty blender direktno istisnete podlogu i krenete je nanositi na lice, sunđer će upiti deo podloge i neće je ravnomerno rasporediti po licu. Najbolje je da podlogu nanesete prstima na lice pa ublendate blagim tapkajućim potezima.

Povezano: Beautyblender – “Jaje” sunđer za najsavršenije nanošenje make up-a!

A photo posted by preecha (@sufficiency_est) on

Ne perete Beauty blender nakon korišćenja

Zbog bakterija i proizvoda prilikom šminkanja koje upije u sebe, Beauty blender treba da dobro operete odmah nakon svake upotrebe. Ukoliko ne želite da se ostaci šminke i prljavština mešaju pri sledećem šminkanju, pokvasite Beauty blender i celog ga utrljajte u anti-alergijski sapun bez mirisa, par puta stisnite pa temeljno isperite toplom vodom. Ostavite vaš Beauty blender negde na otvorenom kako bi se što pre osušio.

Ne dozvoljavate da se Beauty blender osuši

Baš kao što ne možete koristiti suv Beauty blender, takođe ga ne možete držati dok je još mokar u ladici, kutiji u kojoj ste ga dobili ili neseseru. Ukoliko mu ne dozvolite da se osuši – lišite ga kiseonika i svetlosti, može se desiti da se ubuđa ili da se razviju bakterije. Pošto je vaša koža osetljiva na prljavštinu i bakterije, postarajte se da vam je Beauty blender čist, sterilisan i na prozračnom mestu dok god se suši.

A photo posted by Tatty venturini (@blogdatatty) on

Koristite predugo Beauty blender

Koliko god da ste novca potrošili na vaš Beauty blender, svesni ste da ne može da traje večno i da ćete ga jednog dana baciti, odnosno zameniti novim. Kada primetite da vaš Beauty blender gubi boju, menja oblik, odnosno počinje da se raspada, vreme je da kupite novi. Najsigurniji način je da svaki treći mesec kupujete novi Beauty blender, pa čak i ako ga redovno čistite.

Povezano: Beauty blender aplikatori za šminkanje – kako izabrati?

error: Content is protected !!