Beauty blender aplikatori za šminkanje – kako izabrati?

aplikatori za šminkanje

Sunđerasti aplikatori za šminkanje ili beauty blender-i, predstavljaju doslovnu senzaciju u svetu kozmetike i ne samo da su unapredili, već su i znatno olakšali proces šminkanja kako profesionalnim šminkerima, tako i svim damama koje su se odlučile za njihovu upotrebu.

Naslovna foto: www.thefabzilla.com

Ova vrsta aplikatora za šminkanje, smatra se najpopularnijom i trenutno najčešće korišćenom.

Kako da izaberete sunđerasti aplikator za šminkanje?

Osim što su izuzetno atraktivnog izgleda i praktični za upotrebu, ovi aplikatori su osmišljeni tako da svojim oblikom tačno i precizno diktiraju način svoje upotrebe. Tačnije, svaki oblik sunđerastog aplikatora, zasebno je prilagođen za određenu vrstu upotrebe.

Na tržištu najčešće možete naći 4 različita oblika sunđerastih aplikatora za šminkanje. To su takozvani kruškasti aplikator, aplikator u obliku suze, aplikator vajarskog oblika i ovalni aplikator. Svaki od njih namenjen je za različiti vid upotrebe i u zavisnosti od vida upotrebe koja vam odgovara, potrebno je da ih odaberete.

Kruškasti aplikator

Kruškasti aplikator, oblikovan je tako da je na jednom svom kraju savršeno obao, a na drugom svom kraju oštar, dok je u sredini sužen tako da je anatomski savršeno prilagođen za držanje i rukovanje. Ovaj aplikator, namenjen je za to da se njegovom oblom stranom obavi apliciranje šminke na šira područja kože, odnosno na čitavo lice ili delove vrata. Kao takav, idealan je za apliciranje tečnog pudera ili tečnog korektora i koristi se tako što se uz pomoć njega šminka utapkava u kožu. Njegova oštra strana, može se koristiti za apliciranje tečnog pudera ili tečnog korektora na teško pristupačne regije, kao što je regija oko nosa. Rezultat koji se upotrebom ovog aplikatora postiže, jeste savršeno ujednačeno nanet tečni puder ili tečni korektor.

how-to-use-beauty-blending-sponge

www.thefabzilla.com

Povezano: Greške u korišćenju sunđera za šminkanje!

Aplikator u obliku suze

Kao što sam njegov naziv kaže, ovaj aplikator ima oblik suze, mada ga mnogi nazivaju i “sunđer jaje”. Zaobljena strana ovog aplikatora, koristi se takođe za apliciranje šminke na šire područje kože, odnosno šminkanje celog lica, dok se njegova oštra strana koristi za precizno apliciranje šminke na ivične regije lica, kao što su ivice nosa, linija usana ili linija očiju.

how-to-use-beauty-blending-sponge-copy

www.thefabzilla.com

Aplikator vajarskog oblika

Ova vrsta sunđerastog aplikatora, podseća na pravo vajarsko delo, zato i nosi upravo takav naziv. Sa jedne strane, ovaj aplikator je savršeno zaoblje, u sredini je sužen i anatomski prilagođen za držanje i upotrebu, dok je sa druge strane savršeno ravan. Njegova zaobljena strana, koristi se takođe za apliciranje šminke na šire regije kože, ali je ono što ga razlikuje od drugih aplikatora ona ravna strana, namenjena za apliciranje preparata za negu kože, kao što su recimo kreme.

how-to-use-beauty-blending-sponge-copy-2

www.thefabzilla.com

Ovalni aplikator

Ovalni aplikator je ovalnog oblika i pritom jako precizno zaoštren na krajevima. Njegova primena, prilagođena je za savršeno precizno apliciranje šminke na teško pristupačne regije lica, kao što su uglovi i ivice, bilo da je reč o uglovima očiju ili ivicama nosa i usana.

how-to-use-beauty-blending-sponge-copy-3

www.thefabzilla.com

Povezano: Beautyblender – “Jaje” sunđer za najsavršenije nanošenje make up-a!

error: Content is protected !!