Kako da “popravite” napukao nokat na 5 načina (VIDEO)?

napukao nokat

Uh, ovaj scenario nam je previše poznat: konačno ste pustile prirodne nokte, uživate u manikiru, ali, avaj, zakačile ste kažiprst o džemper, i vaš brižljivo puštan nokat je napukao! Šta sada? Da li da sve redom “otfikarite” ili postoji neko drugo rešenje? Nemojte očajavati, jer tu su naši saveti! Donosimo vam čak 5 metoda kako da “zalepite” napukao nokat i spasete vaš manikir!

Pet metoda kako da popravite napukao nokat

#1: Metoda sa kesicom čaja

Najpre nežno istrupijajte grube delove ili komadiće nokta koji vise, ali izbegavajte sam prelom nokta. Isecite kesicu čaja, tako da dobijete mali komad kojim može prekriti pukotinu nokta. Nalakirajte deblji sloj providnog laka na nokta, i dok je lak još uvek lepljiv, nežno postavite isečeni komad kesice preko pukotine. Pustite da se lak osuši. Potom nanesite još jedan ili dva sloja prozirnog laka za nokte. Kada se ova podloga dobro osušila, možete naneti lak za nokte u boji!

#2: Metoda sa lepkom za nokte

Lepak za nokte je korisna alatka, ali probajte da ga ne koristite toliko često. Razlog za to je što lepak za nokte sadrži akrilate, supstance koje su iritirajuće i izazivaju alergijski dermatitis. Ako smatrate da je lepak za nokte opcija za vas – pogledajte ovaj video, ali budite obazrive!

Povezano: Kako da izaberete i dobijete idealan oblik nokta turpijanjem?

#3: Veštački nokti

Prirodni nokti su prelepi, ali kada se radi o napuklom noktu – nekada morate da isprobate i veštačke nokte! Ovaj tutorijal će vam pokazati kako da prikrijete napukao nokat uz pomoć veštačkog, i da sve to izgleda vrlo prirodno!

#4: Svilena traka za nokte

Kada sumnjate u sve ostale metode, nabavite svilene trakice za nokte, u specijalizovanim prodavnicama opreme za manikir. Svilena traka se lepi za nokat poput flastera. Nanesite jedan top coat gel laka za nokte, kako biste učvrstili držanje trakice i pružili dodatnu zaštitu. Toliko je jednostavno!

#5: Dip powder metoda

Ako vas napukao nokat sprečava da odradite dip powder manikir, ovaj tutorijal će vam pokazati step-by-step rešenje! Dakle, treba da nanesete lepak za nokte preko pukotine, pre nego što pripremite nokat za dip powder metodu. Potom dodajte dva do tri sloja baze koja pokriva celu nokatnu ploču. Potom, završavate sa seal protect slojem, koji učvršćuje nokat, pre nego što pređete na željenu boju laka za nokte!

Za čvrste prirodne nokte, predlažemo vam NSP Nail Hardener, lak za učvršćivanje noktiju.

Pročitajte još i: 9 razloga zašto vam se nokti lome

error: Content is protected !!