Kako da izaberete i dobijete idealan oblik noktiju turpijanjem?

oblik noktiju

Davno su prošli dani kada je jedan oblik nokta odgovarao svima! Nekome bolje pristaju ovalni, nekome kvadratni, a nekome balerina nokti! Zato je krajnje vreme da uzmete stvar u svoje ruke, naoružate se dobrim turpijama ili odete kod nail tehničara koji će vam oblikovati početni oblik koji je posle lako održavati.

Pre nego što se odlučite za određeni oblik noktiju, zapitajte se: kako izgleda vaš prosečan dan, koji su vaši hobiji? Da li se bavite sportom, radite u strict-office okruženju ili svirate instrument? Ovo su stavke koje morate uzeti u obzir, jer su za neke aktivnosti bolji kraći nokti.

oblik noktiju

Kako da oblikujete nokte?

Oblikovanje noktiju možete odraditi i same, ali je potrebno pre toga da ih pustite da izrastu. Kada su nokti porasli, skratite ih makazicama na dužinu koju želite, a potom pređite na oblikovanje turpijom. Jedna od najčešćih grešaka kod oblikovanja noktiju je da ih turpijate u velikim potezima, levo-desno! Pravilno turpijanje se radi u kratkim potezima u jednom smeru. Turpijanje levo-desno može oštetiti nokat i učiniti da počne da se lista.

Mi vam predlažemo Prima NSP Turpiju blok jačina 100/100/100/100 za završne detalje na oblikovanju nokta.

Nakon turpijanja, buff-irajte ivice uz pomoć buffer turpije. A sada – da pređemo na prednosti i mane najpopularnijih oblika noktiju!

Povezano: Kako da pravilno ispolirate nokte kod kuće?

7 oblika noktiju – koji je vaš?

#1: Okrugli oblik

Klasičan oblik, s kojim ne možete pogrešiti ako imate kratku nokatnu ploču. Ovaj oblik ima zaobljenu ivicu nokta i najbolji je za profesionalni izgled.

oblik noktiju

#2: Ovalni oblik

Još jedan zaobljeni oblik nokta, koji ima zaobljeniju ivicu. Ovaj oblik je idealan za prirodno dugačke nokte, jer istinski pokazuje svu lepotu vaše prirodne nokatne ploče.

Ovalni oblik nokta istaknite prirodnom nude bojom, koja će vizuelno izdužiti nokatnu ploču, a mi vam predlažemo NSP Extreme lak u nijansi Creme Riche.

#3: Bademasti oblik

Na prvi pogled, može vam se učiniti da je bademasti oblik gotovo isti kao ovalni! Ali ključ je u detaljima! Ako se bolje zagledate u bademaste nokte, primetićete da je baza nokta šira, i da se potepeno sužava ka vrhu. Dakle, oblik zaista podseća na badem! Ovo je još jedan oblik koji savršeno pristaje prirodno dugačkoj nokatnoj ploči.

oblik noktiju

#5: Balerina (coffin) oblik

Trenutno najpopularniji oblik noktiju – najbolje je da vam ga oblikuje nail tehničar, a vi posle možete sami održavati početni oblik. Veoma su slični obliku badema – od široke baze, sužavaju se prema vrhu, sa razlikom, da nemaju zaobljeni oblik (kao badem), već ravnu, četvrtastu ivicu.

Povezano: Balerina nokti u trendu za proleće 2019 – TOP 7 predloga

#6: Stileto oblik

Ako se osećate edgy i volite efekat “mačjih” kandži – stileto oblik je za vas! Ovaj modni oblik nokta se sužava ka vrhu i veoma oštru tačku na vrhu. Za ovaj oblik je potrebno da imate dugačke nokte.

#4: Četvrtasti oblik

Ako preferirate uglove spram zakrivljnih linija – četvrtasti oblik je za vas! Ovaj oblik nokta se dobija ravnim turpijanjem ivica pod oštrim uglom. Četvrtasti nokti su office-friendly, a ujedno pristaju i kratkim i dugim noktima.

oblik noktiju

#7: “Squoval” oblik

Šta se desi kada ukombinujemo četvrtast (“square”) i ovalni oblik? Squoval! Ovaj oblik je isti kao kod četvrtastih noktiju, s tom razlikom da se ivice turpijaju blago zakrivljeno, a ne pod uglom od 90 stepeni. Ovo je idealan balans oba oblika, a odlično stoji kako na kratkim, tako i na dugim noktima.

Pročitajte još i: Mali vodič kroz turpije za nokte – Kako da odaberete pravu?

error: Content is protected !!