Kako da pravilno ispolirate nokte kod kuće?

poliranje noktiju

Dok je šik raznobojni manikir važna odlika stila, briga o noktima nije tako laka kao što je to lakiranje notkiju. Sve dame koje manikir rade same kod kuće znaju koja je muka održavati nokte zdravima sjajnima i lepo oblikovane. Zato verovatno znate da treba da pustite nokte da “dišu” između dva lakiranja. Tada nastupa poliranje noktiju – koje možete same odraditi kod kuće ako ispratite naše savete!

Lakovi za nokte imaju različite efekte na zdravlje noktiju. Zato treba da ih malo “odmorite” između dva lakiranja. Tada na scenu nastupa poliranje (buffiranje) nokatne ploče. To je odličan način da nokte držite u dobroj formi. Sve što će vam trebati je fina polir turpija za bafiranje noktiju, 4 stranice različite granulacije. Tako ćete nokti dobiti sjaj i zaglađenost nokatne ploče.

poliranje noktiju

Poliranje noktiju – korak po korak

#1: Skinite stari lak

Prebrišite nokte skidačem laka bez acetona kako biste uklonili tragova starog laka. Birajte uvek skidače bez acetona, koji neće isušiti nokatnu ploču. Posle skidača dobro operite ruke i nokte. Pustite ih da se osuše.

#2: Skratite nokte na željenu dužinu

Nije svako fan dugih noktiju. Zato pre poliranja, skratite nokte turpijom za skraćivane na onu dužinu koja je vama komotna. Nokte uvek skraćujte turpijanjem u jednom smeru. Izbegavajte skraćivanje notkiju grickalicom ili makazicama, jer uzrokuju listanje nokatne ploče.

#3: Oblikujte nokat

Okrugli, kvadratni ili stileto – dajte vašim noktima oblik koji je vama najkomforniji i koji najviše laska vašim rukama.

Povezano: Mali vodič kroz turpije za nokte – Kako da odaberete onu pravu?

poliranje noktiju

#4: Polir turpija sa više strana

Odaberite polir turpiju koja ima različite stranice. Sa grubljom stranom, ispolirajte nokte nežno, pomerajući je preko nokta.

#5: Prebrišite nokat

Kada ste uklonili sve grublje delove sa površine noktiju, prebrišite ih mekom pamučnom krpicom.

#6: Poliranje finijom teksturom

Sada ispolirajte nokte na sličan način, ali uz stranicu polirke koja je manje gruba (obično označena brojem 2 ili 3) na četvrtastoj blok turpiji.

Povezano: Kako pravilno turpijate nokte?

poliranje noktiju

#7: Uglancajte ih za sjaj

Na kraju, okrenite turpiju na najglatkiju stranu i ispolirajte nokte dok ne dobijete vrhunski sjaj nokatne ploče. Ta strana turpije je obično poslednji korak.

#8: Zatvorite nokte bazom

Sada kada su nokti ispolirani, zaštitite ih hranljivom bazom za lak, kako ne bi bili otvoreni. Birajte vitaminske ili učvršćujuće baze, koje daju diskretan sjaj, za one dane kada odmarate od laka za nokte.

Ako često nosite lak na noktima, onda je idealni period za poliranje jednom mesečno. Tako ćete vaši nokti izgledati sveže, sjajno, a lak će vam duže trajati i izgledaće sjajnije. Isprobajte ovu rutinu, i neka postane deo vaše kućne nege noktiju.

Pročitajte još i: 6 stvari koje treba da znate pre odlaska na manikir

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!