6 stvari koje treba da znate pre odlaska na manikir

Redovni odlasci na manikir kod vašeg omiljenog nail-tehničara su terapeutski, estetski i još važnije – veoma značajni kada je reč o ugađanju sebi. Dok on turpija i lakira vaše nokte, naterani ste da ostavite mobilni telefon i napravite pauzu od ubrzanog života. Ipak, neke stvari oni žele da znate pre nego što odete na zakazani termin!

Gel-lak, izlivanje, nadogradnja, akril, cirkoni, nail-art… Čaroban svet manikir usluga čini da se uvek redovno vraćamo, jer je to “naše vreme za sebe”. Zato pročitajte šta je to što manikir-tehničari savetuju da treba ili ne treba da radite između dva termina za nokte.

6 saveta pre odlaska u salon na manikir

1. Nikada ne čačkajte gel lak

Oduprite se nagonu da čačkate, podižete ili lomite komadiće gel laka. Ako vam se gel lak oštetio, a to vam odvlači svu pažnju, što pre zakažite termin u salonu kako bi vam nail tehničar pravilno skinuo gel-lak. Znajte da gel-lak možete skinuti i same, uz naš vodič. Zapamtite – najvažnije je da ne oštetite nokatnu ploču.

Applying gel

2. Ne seckajte nokte grickalicom

Nail tehničari su previše puta videli previše skraćene nokte nepravilnog oblika –  a krivac za to je grickalica. Osim toga, ako previše isečete nokat, to može biti bolno i odvesti u infekciju. Ovim otežavate nail-tehničaru da oblikuje turpijom nokatnu ploču u željeni oblik. Zato – ne skraćujte nokte sami do odlaska na zakazani termin.

3. Očistite ispod noktiju

Pre odlaska na termin, obavezno operite ruke i očistite sve nečistoće koje se mogu nalaziti ispod noktiju. Dosta prljavštine i stare kože se sakuplej ispod noktiju, tako da to možete očistite drvenim štapićem ili izribati četkicom za manikir.

Beautiful nails and fingers

4. Redovno hidrirajte ruke

Isto kao što naneste kremu na lice posle umivanja, uradite to i posle pranja ruku! Koliko puta na dan perete ruke, a koliko ih realno namažete? Koža na rukama je veoma tanka i nežna, zato se lako isušuje i puca. Ovo je problem za svakog nail-tehničara, zato se postarajte da između dva odlaska na manikir, održavate kožu ruku u najboljem stanju kremama i pilingom za ruke.

Povezano: SPA manikir – zimska zaštita i regeneracija kože ruku

5. Ne seckajte zanoktice

Normalno je da će vam u tronedeljenom periodu između dva manikir tretmana izrasti zanoktice, ali nikako ih nemojte seći! Ovo je nešto najgore što možete uraditi svojim noktima – veoma lako možete povrediti nežnu kutikulu, time otvarajući prolaz bakterijama direktno u krvotok.

Osim toga, isečene zanoktice su crvene, upaljene, bolne i pucaju na hladnoći. Zato ih samo nežno potisnitie pogurivačem zanoktica ili drvenom štapićem, posle tuširanja, kada su najmekše. Negujte ih uljem za zanoktice svakog dana.

Mi vam predlažemo kombinaciju metalnog pogurivača zanoktica i NSP uljanog seruma za njihovu negu.

hand manicure with nail clipper

6. Nokte skraćujte samo turpijom

Ako želite da sami skratite ili izravnate ivicu nokta, kada ste između zakazanih termina za nokte – to učinite isključivo turpijom. Važno je da znate da nokte treba da turpijate u samo jednom smeru – jer grubo turpijanje napred-nazad čini da se nokti listaju. Osim toga, seckanje noktiju makazama ili grickalicom uzrokuje lomljenje komadića laka.

Pročitajte još i: Mali vodič kroz turpije za nokte – Kako da odaberete pravu?

error: Content is protected !!