SPA manikir – Zimska zaštita i regeneracija kože ruku (VIDEO)

spa manikir

Tipični zimski problemi nege kože uključuju i ruke – one pucaju, zatežu, grube su na dodir, crvene su, a u ekstremnim slučajevima i prokrvare. Ovo je sve zbog niskih temperatura, mraza ali i suvog i toplog vazduha u zatvorenim prostorima. Ako učestalo perete ruke jakim sapunima – to isto doprinosi lošem stanju kože ruku. Zato smo za vas pripremili video tutorijal za kućni SPA manikir!

SPA manikir kod kuće – korak po korak

1. korak: omekšajte zanoktice

Kakav je to manikir izraslim i ispucalim zanokticama? Zato pre svega, pobrinite se da ih uklonite potiskivanjem – nikako sečenjem! Sečenje zanoktica može prouzrokovati infekciju kože, krvarenje i oštećenje nokatne ploče. Uvek koristite potiskivač i gel za omekšavanje zanoktica. Nanesite ga na nokatnu ploču i regiju zanoktica i pustite da deluje 2-3 sekunde, nakon čega potisnite zanoktice.

Mi vam predlažemo ovaj magični duo – metalni potiskivač i NSP Omekšivač zanoktica.

2. korak: piling kože ruku

Sledeći korak – uklonite mrtve ćelije kože ruku, koje ih čine grubim i hrapavim. To ćete postići specijalnim pilingom za ruke koji omekšava kožu, koji se utrljava oko 2 minuta. Neka vaš piling za ruke bude nežan i kremast, a opet dovoljno učinkovit. Naš predlog je NSP Piling krema za ruke sa ekstraktom nara. Piling se ispira vodom.

3. korak: pakovanje ruku

Revitalizujte i omekšajte kožu ruku posebnom maskom za ruke, koja će povratiti koži lipide, elastičnost i sjaj! Nanesite obilnu količinu maske na ruke, ali je ipak nemojte u potpunosti utrljati, jer je sledeći korak pakovanje ruku u najlonsku kesu. Ovako ćete povećati efikasnost maske za ruke. Držite ruke u kesi 15-20 minuta i potom isperite.

Naš predlog je NSP Maska za ruke sa ekstraktom nara.

Povezano: Vodič – najbolja zimska nega ruku i noktiju

4. korak: base coat

Sledeći korak je lakiranje noktiju, a da bi boja duže trajala i bila intenzivnija – nanesite bazni sloj laka. Mi smo odlučili za bazu koja ojačava slabe nokte, NSP Nail Hardener. Nanesite je u tankom sloju i pustite da se osuši. Ako ne želite da lakirate nokte, ostavite samo bazu i imaćete divan sjaj nokatne ploče!

spa manikir
Youtube/Printscreen

5. korak: lak za nokte

Kada lakirate nokte, odaberite lak koji ima punu pigmentaciju u jednom sloju  – mi smo koristili NSP Xtreme lak za nokte u trendy nijansi Francaise. Ipak, za dužu trajnost laka, savetujemo mazanje u dva sloja.

6. korak: top coat

Zaštitite vaš manikir da bi trajao danima uz top coat – naš predlog je NSP Seal&Protect nadlak koji sprečava žućenje i krzanje laka a manikiru daje visok sjaj.

7. korak: nega kože ruku

Kada se lak osušio, vreme je za završnu negu kože ruku – super trik je da na ruke naneste vaš omiljeni serum za lice! Mi smo se odlučili za vitaminski Skinology serum sa vitaminom C, koji koži daje sjaj i blistavost. Njega smo “zapečatili” hranljivom NSP Super kremom za negu ruku, koja štiti nežnu kožu od isušivanja i promene temperature.

spa manikir
Youtube/Printscreen

Vaš manikir je gotov!

Video-tutorijal za zimski SPA manikir pogledajte OVDE:

error: Content is protected !!