Okoloočna nega za svaki uzrast: Savršen antirid za 20+, 30+ i 40+

antirid

Okoloočno područje ima najtanju kožu na celom telu – osim toga, koža na ovoj regiji ima mnogo manje lojnih žlezda. Zato okoloočno područje prvo odaje godine i znake starenja. Čak iako su bore i fine linije otisak vaših emocija – smejanja, ali i grimasa, ipak ih ne želite oko očiju! Zato – prvi zadatak je odabir kvalitetnog antirida, koji se bira prema godinama, uz naš mali vodič!

Zašto svima treba antirid?

Poznatu američki kozmetičar i osnivač Mario Badescu linije za profesionalnu negu lica, Mario Badescu rekao je: “Svaki muškarac ili žena koji su stariji od 21 godine, treba da nanose okoloočnu kremu ujutru i uveče, kao deo dnevne rutine. Nema izuzetaka!”

Kada je reč o nezi okoloočnog područja – što ranije krenete, to je bolje! I nemojte misliti da treba da čekate do 30. godine, kao nekad, da biste kupili prvi antirid. Živimo u zagađenoj sredini, svakodnevno se šminkamo, mrštimo, smejemo, konzumiramo duvan, alkohol i nezdravu hranu, izloženi smo UV zračenju – ovo su sve razlozi za uvođenje antirida od 20.godine.

antirid

Smatrajte ovo kao prevenciju za linijice oko očiju i druge znake starenja. Mlade žene treba da se fokusiraju na hidrataciju i ishranu okoloočne regije, uz laganu gel kremu, dok nešto starije treba da potraže kremasti, hranljivi antirid obogaćen anti-age sastojcima.

Kako da odaberete savršen antirid za vaš uzrast?

Antirid za 20+ godina

Vaša briga je hidratacija i samo hidratacija! U dvadesetim godinama, životna rutina je često burna: noćni izlasci, kasno ležemo, rano ustajemo, zato je okoloočnoj regiji potrebna hidratacija koja će neutralisati ova štetna dejstva. Birajte lagane gel kreme, koje sadrže kompleks hijaluronske kiseline, vitamine C i E, ureu, ekstrakt aloe vere, lagana biljna ulja, pantenol... Dakle, još vam nisu potrebni sastojci poput peptida i retinoida.

Za dvadesete godine, predlažemo Skinology GEL antirid 25+, sa hidrirajućim hijaluronskim kompleksom i biljnim uljima.

antirid

Antirid za 30+ godina

Tridesete godine donose prve znake starenja i dehidratacije, i poneku linijicu od smejanja. Osim toga, u ovim godinama su najčešće neprospavane noći zbog bebe, zato su čest problem tamni krugovi i naduvenost. Za ove probleme birajte antirid sa kofeinom i sastojcima sa depigmentaciju koji će skupiti kapilare i umanjiti diskoloracije. Takođe, slobodno ubacite antirid sa nekim peptidom i koenzimom Q10, kako biste predupredili znake starenja.

Povezano: Gel ili krema – šta je bolje za kožu oko očiju?

Antirid za 40+ godina

Ovo je decenija kada se bore smejalice i lepezaste borice oko uglova očiju više primećuju i ostaju tu – do kraja života. Nivo kolagena u koži se smanjuje, te je koža sklonija boranju. E tu uskače dobar anti-age antirid. On mora imati antioksidante, peptide (argirelin, matriksil…), ceramide, hidrirajuće sastojke, bogata ulja, ureu, ali i retinol. Neka tekstura vašeg antirida bude gusta, kako bi nahranila žedno okoloočno područje.

Pleased woman holding a jar of face cream in a hand and applying cream on her chick with the other h

Za tridesete i četrdesete, savetujemo Skinology Antirid kremu 40+, sa biljnim uljima, hijaluronom i antioksidatima.

Savet plus:

  • Ako možete, priuštite sebi dva antirida, baš poput dnevne i noćne kreme: jutarnji laganiji, koji je idealna podloga za korektor, i večernji bogatijim koji je poput maske za okoloočno područje.
  • Leti držite antirid u frižideru za efekat hlađenja
  • Ne koristite kremu za lice kao antirid – njena preteška tekstura i jači sastojci mogu iziritirati nežno okoloočno područje. To je kao da nanosite kremu za pete na lice.

Pročitajte još i: Antirid krema kao balzam za usne – DA ili NE?

error: Content is protected !!