Gel ili krema – šta je bolje za kožu oko očiju?

naduveni podočnjaci

Okoloočna koža je najtanji deo kože na celom telu te zbog toga i najpogodnija za razvoj prvih znakova starenja. Ipak, ukoliko svakodnevno koristite hidratantnu kremu ili gel na području kože oko očiju, smanjićete suvoću, ali i povećati proizvodnju kolagena, elastičnost te samim tim i smanjiti stvaranje bora i opuštanje kože. Ako se pitate koja je glavna razlika između kreme i gela, te koji je proizvod idealan za vašu rutinu nege kože, otkrićemo vam u nastavku teksta.

S obzirom da su oči najistaknutija karakteristika lica, ali i vrlo aktivna jer trepćete, škiljite kad je sunce jako, šminkate te uklanjate nanete makeup proizvode s očiju, ako još niste, vreme je da počnete negovati to osetljivo područje kože.

krema za oko ociju

Savršena nega za područje oko očiju

Kada je krema za područje oko očiju u pitanju, ako imate normalnu i suvu kožu lica, da biste ublažili bore i smanjili stvaranje novih, te obezbedili potrebnu hidrataciju i dodatnu negu, birajte ovaj kozmetički proizvod na osnovu sastojaka koje sadrži u sebi, kao što su vitamin C, retinol, hijaluronska kiselina, biljno ulje avokada ili argana, ali koji ima i oznaku SPF kako biste zaštitili kožu od sunčevih zraka. Ovi sastojci su dovoljno nežni te neće iritirati osetljivo područje kože oko očiju, a i dobra su podloga za korektor.

Antirid krema
Pogledajte i: Da li antirid kremu možete koristiti kao balzam za usne!

Kada je gel za područje oko očiju u pitanju, ako imate masnu kožu ili sklonost da se mnogo znojite na suncu, ovaj nemasni kozmetički proizvod je pogodan za vas, bez obzira na starosnu dob, posebno ako u sebi sadrži vitamin A, C i E, kao i ulje šipka, hijaluronsku kiselinu ili bisabolol. Pored toga što će podstaći obnovu, elastičnost i gipkost kože te smanjiti nastanak novih bora, gel za područje oko očiju je odličan i za problem postojanja i nastanka podočnjaka te natečenosti očiju.

Ukoliko želite da se odlučite za antirid kremu, predlažemo vam Prima Skinology Antirid kremu, a ako imate masnu kožu ili mlađe godine, za vas je idealna Prima Skinology Gel antirid krema.

antirid kremaantirid gel krema

error: Content is protected !!