Antirid krema kao balzam za usne – da ili ne?

Antirid krema

Verovatno ste se bar jednom tokom procesa šminkanja našli u situaciji da vam ne preostaje ništa drugo nego da improvizujete te ste koristili ruž za usne kao rumenilo, olovku za oči da definišete obrve, senku za oči umesto pudera ili korektor kao hajlajter. Uverili ste se da svaki proizvod ima duplu namenu te vam sigurno neće biti čudna nova beauty fora – antirid krema kao balzam za usne.

U našim neseserima mnogi preparati vode dvostruki život olakšavajući nam proces šminkanja, posebno kada nam se istroše neki od proizvoda koje smo naveli u uvodnom delu teksta. Došlo je vreme da probamo i ovaj kozmetički trik – da kremu za područje oko očiju stavimo na usne i oko njih.

mat karmin
Pogledajte i: Kako da imate i MAT i negovane usne!

S obzirom da je koža oko očiju, kao i koža na i oko usana, mnogo tanka i osetljiva, kao i da se bore smejalice najpre javljaju na ovim mestima, te uzimajući u obzir i negativnu osobinu usana – nemaju lojne žlezde te se i brže isušuju, dolazimo do zaključka da antirid krema zaista može da zameni balzam za usne.

Antirid krema, koja bi se trebala naći u vašoj kozmetičkoj torbici bez obzira koliko imate godina, bogata je aktivnim sastojcima koji dubinski hidriraju i utiču na smanjenje prvih znakova starenja, ali i stimulišu proizvodnju kolagena u ćelijama čineći kožu čvrstom i zategnutom – baš sve navedene funkcije vašim usnama daje i balzam za usne.

Možemo samo zaključiti da je antirid krema savršena zamena za balzam za usne, odnosno dugotrajni izvor hidratacije koji vlaži i omekšava područje oko očiju, pardon usana, redukuje bore te čini da kontura oka, odnosno usana izgleda mlađe, pri tom stimulišući stvaranje novih ćelija. Takođe, antirid krema će ubrzati zarastanje ispucalih usana, stvoriti glatku površinu i omogućiti duže trajanje karmina.

Povezano: Greške koje činite prilikom skidanja šminke sa očiju!

error: Content is protected !!