Najbolji prajmer za glatku šminku: Kockica leda!

prajmer

Postizanje savršeno glatkog airbrush finiša kože sa tečnim puderom nije uvek jednostavno – baš zato su stvoreni prajmeri! Dok su prajmeri kreirani da stvore glatko platno na koje će se vaša šminka zalepiti, jedna beauty blogerka je ubeđena da je našla još bolji (i jeftiniji!) prajmer u formi kockice leda! Koliko god da bizarno zvuči, ispratite nas u nastavku, kako biste otkrili da li se vaš idealan prajmer krije – u zamrzivaču!

U Instagram videu koji je beauty blogerka Ashley Blue DeFrancesco objavila (i koji je postao viralan!) možemo videti pomalo neobičnu zamenu za prajmer! Naime, ona koristi veliku kockicu leda kojom masira kožu lica, neposredno pre nanošenja tečnog pudera – dakle, u formi prajmera! Da li je ovo samo još jedan Instagram trik za skupljanje pratilaca, ili je zaista reč o najboljem i nejjeftnijim prajmeru?

Portrait of young beautiful girl holding ice cube

Led kao prajmer?

Blogerka tvrdi da je dobila ideju od majke, koja je uvek u frižideru imala velike kocke leda. Osim toga, uspešno je primenjivala beauty trik sa ledom – koji smanjuje pore i zateže kožu. Zato je dobila ideju da ga iskoristi u vidu prajmera – i pritom je oduševljena efektom koji bi inače dobila sa klasičnim prajmerom.

Iako u klipu izgleda kao da puder nanosi ledom – ovaj kadar je samo “clickbait” kako biste pogledali video-klip u kojem zapravo led koristi kao pripremu kože pre šminkanja.

prajmer
Instagram: @ashleybluedef

Da li zaista radi?

Dermatolozi objašnjavaju da hladne temperature zapravo sužavaju krvne sudove, i tako kockica leda u jutarnjoj rutini nege kože može da smanji crvenilo i otok. Ideja kozmetičkog leda postoji mnogo godina: taj trik je primenjivala i Merilin Monro. S druge strane, make-up artisti tvrde da led ne sadrži sastojke koji bi držali šminku na mestu duže vreme, kao što to rade standardni prajmeri. Ono što šminkeri priznaju jeste da led smanjuje vidljivost pora, da ga dobijete glatku aplikaciju pudera.

Povezano: Tajna Merilin Monro – Kozmetički led za zdrav i svež ten!

Zašto da ne?

Dakle, iako led nije najidealniji vid prajmera, smatrajte ga efikasnim DIY načinom pripreme kože pre šminkanja. Jer bez lepe kože nema ni šminke koja dobro izgleda. Zato je savršen trik za brzinsko jutarnje šminkanje, kada ste natečeni posle spavanja.

Ako ipak preferirate dugotrajnost i mat efekat koje daju prajmeri – savetujemo vam City Color Photo Chic Matte prajmer.

Video-klip pomenute blogerke pogledajte ovde:


View this post on Instagram

A post shared by Ashley Blue DeFrancesco (@ashleybluedef) on


Pročitajte još i: Dve neobične alternativa koje menjaju prajmer

error: Content is protected !!