Tajna Merilin Monro: Kozmetički led za zdrav i svež ten

kozmetički led

Nećete verovati da se tajna sveže, blistave i jedre kože lica krije – u vašem zamrzivaču! Diva Merilin Monro, koja je plenila svojom lepotom i negovanošću svako jutro je korisitla kockicu leda kojom bi prebrisala kožu lica. Na taj način dobijala je savršeno pripremljenu kožu za nanošenje šminke, a njenoj lepoti je malo ko odoleo!

Njenu tajnu koriste i današnji svetski šminkeri, top-modeli i poznate ličnosti, a u Americi je dostupan i “ice-cube facial”, tretman lica kockicama leda. Ovo sve možete primeniti i vi u svojoj kući, a važna je doslednost! Neka vam svaki dan započne masiranjem lica kockicom leda.

Šta led radi vašoj koži?

Kada kockica leda klizi po koži, hladna temperatura podstiče širenje krvnih sudova, oni se pune krvlju, što znači da se pojačava cirkulacija i vaš ten instant dobija svežu ružičastu boju. Kozmetički led umanjuje pore, deluje kao “spot” tretman za akne i umanjuje upale, za lepu i zdravu kožu. Osim toga, ako zaledite neki biljni čaj – dobijate 2 u 1 treman: vitamine i antioksidante iz čaja plus ledeni efekat.

Povezano: 8 beauty lekcija Merilin Monro

kozmetički led

Kozmetički led i serum za lice

Vodeći holivudski estetetičari savetuju da umotate kockicu leda u pamučnu maramicu i time masirate lice. Ovo će takodje dodati “boost” vašem režimu nege: ako nanesete serum na lice, koje potom izmasirate ledom, kapilari će se suziti i stvorićete efekat “usisavanja” sastojaka dublje u kožu! Sjajno, zar ne?

Protiv akni i upala kože

Umanjite bol i umanjite upalu sužavanjem krvnih sudova. Smenjujte kockicu leda i toplu kompresu kako biste stimulisali cirkulaciju, dozvoljavajući imunom sistemu da umiri akne i upale na koži. Kako biste delovali direktno na bubuljicu, rastvorite tabletu aspirina u toploj vodi i zamrznite je u posudi za led. Dobićete instant tretman salicilne kiseline iz aspriina koji rešava sve probleme sa aknama!

Povezano: Do lepe i zdrave kože uz pomoć aspirina

kozmetički led

Šta sa osetljivom kožom?

Za osetljivu kožu, koristite izmenjeni recept: ubacite u činiju punomasno mleko, bogato vitaminom A i mlečnom kiselinom i kockice leda. Kada se led malo otopi, potopite peškirić za lice u ovu ledenu mešavinu i držite ga na licu nekoliko sekundi. Takodje, možete zamrznuti mleko i njime masirati lice ispod jagodica, ispod očiju kako biste blago “skulpturisali” lice.

Pravila za kozmetički led

  • ne korisitite česmensku vodu, već samo filtriranu ili destilovanu vodu
  • čuvajte ga ne duže od 10 dana u zamrzivaču
  • masirajte lice ne duže od 3 minuta
  • koristite pokrete slične Zogan masaži – od centra lica ka spolja

kozmetički led

Kako da pripremite kozmetički led?

Merilin Monro koristila je led i od čiste vode, ali i od smrznutih biljnih čajeva koji imaju blagotvorno dejstvo za kožu. Zamrznite čaj od žalfije, kamilice ili nane, sok aloe vere, usitnite tabletu vitamina C u vodi pa je zamrznite… Varijante su mnogobrojne. Nalijte mešavinu u kalup za led i zaledite preko noći. Vaš kozmetički led će ujutru biti spreman.

Kako biste se rešili naduvenih i tamnih podočnjaka, zamrznite zeleni ili crni čaj, jer on ima efekat drenaže i smanjenja otoka.

Pročitajte još i: Japanke otkrivaju svoje tajne savršene kože

error: Content is protected !!