Slojevi nege: Pravilan redosled nanošenja proizvoda za KOSU

redosled nanošenja proizvoda za kosu

Kada se govori o nanošenju nege kože u slojevima – znamo glavno pravilo: od vodenastih tekstura ka onim težim. Ali, kako “slažemo” proizvode za negu kose u slojevima, kojim redosledom? Ako želite da izvučete maksimum iz svakog hair proizvoda, pravi redosled nanošenja je ključ. Zato saznajte u nastavku da li proizvode za kosu nanosite pravim redosledom!

Leave-in regenerator za raščešljavanje, serum za krajeve, ulje za kosu, sprej za termičku zaštitu, pena ili krema za stilizovanje… ko će se snaći! Koja bočica se nanosi najpre, a koja kasnije – otkrivaju vam stručnjaci za negu kose!

Kojim redosledom se nanose proizovodi za kosu?

#1: Šampon & balzam (maska)

Iako je ovo logično, ne smete zaboraviti da vaša frizura počinje – u kupatilu! Kako biste sitlizovali kosu, ona mora biti čista i nahranjena, a zato su šampon i balzam, tj. maska za vaš tip kose ključ dobre nege! Uvek birajte šampone bez sulfata, sa negujućim sastojcima, a povremeno skalp očistite šamponom za dubinsko pranje. Nakon pranja kose, malo je prosušite peškirom, pa tek onda nanesite balzam ili masku.

Povezano: Šamponi bez sulfata – zašto su tako dobri + PREDLOZI

In The Bathroom

#2: Leave-in sprej za raščešljavanje

Kada izađete ispod tuša, umotajte kosu u mikrofiber peškir i upijte višak vode. Sledeći korak nege je leave-in sprej za raščešljavanje, koji je najlaganije teksture, što znači da će se brzo upiti i prodreti u dlaku. On će raspetljati kosu i omogućiti da je lakše očeščljate. Nanesite ga na polovinu dužine i na krajeve. Očešljajte se potom češljem sa širokim zupcima.

Naš predlog je kultni Revlon Professional Equave Hydro sprej za raščešljavanje.

#3: Sprej za volumen kose

Ako patite od nedostatka volumena, sada je trenutak da naprskajte sprej za volumen u sam koren kose, pre sušenja. On se ne nanosi na dužinu, već samo na teme. Njegova vodena tekstura neće opteretiti teme, a pružiće vam volumen koji traje danima. Ako ga inače ne koristite, slobodno prekočite ovaj korak!

Povezano: 7 super trikova za dodatni volumen kose

pravilan redosledn nanošenja proizvoda za kosu

#4: Pena za kosu

Ako koristite pene za oblikovanje kose, one koje daju volumen ili one sa keratinom, nanesite ih posle vodenog spreja, na mokru kosu pre sušenja. Umasirajte ih na celu dužinu dok se proizvod ne upije u potpunosti u dlaku. Pena ima srednje gustu teksturu, koja ide posle sprejeva na bazi vode, a pre ulja i termičke zaštite.

#5: Sprej za termičku zaštitu kose

Sledeći korak je neizostavan ako želite lepu i zdavu kosu – a to je sprej za termičku zaštitu kose. Ako kosu sušite fenom ili je posle sušenja oblikujete peglom ili figarom, ova bočica mora biti sastavni deo vašeg beauty arsenala za negu kose.

Nanesite ga barem 5 minuta pre tretiranja kose toplotom. Ovo će omogućiti da se proizvod osuši u kosi, tako da nećete čuti onaj zvuk prilikom peglanja kose. Iščešljajte kosu pre peglanja kako bi se proizvod ravnomerno naneo na celu dužinu.

Mi vam preporučujemo Subrina Frizz Fighter, sprej za termičku zaštitu kose.

redosled nanošenja proizvoda za kosu

#6: Hidratantno ulje ili silikonski serum

Poslednji korak nege kose je proizvod koji je najgušći – serum ili ulje, a uloga mu je da “zaključa” vlagu i sve proizvode koje ste prethodno naneli. Osim toga, oni će ukrotite sitne “antenice” koje su se razletele, daće sjaj kosu i definiciju vašoj frizuri. Pošto serumi i ulja imaju viskoznu teksturu, važno da ih nanesete poslednje, na suvu kosu, jer će kreirati barijeru oko dlake, što je dobro za zaštitu od vlage i spoljnih uticaja.

Pročitajte još i: Zašto je regenerator u spreju za raščešljavanje tako podcenjen proizvod?

error: Content is protected !!