Haircare trik: Ispiranje kovrdžave kose pivom za sjaj i mekoću!

kovrdže i pivo

Postoji mnogo različitih načina da postginete zdraviju i sjajniju kosu, čak i bez skupih preparata. Ako imate kovrdžavu kosu, izbor vam je ograničen, ali ono što provereno daje meke i sjajne kovrdže jeste – pivo! Ispiranje kose pivom je dobro isproban trik, a ovaj napitak je prepun blagodetnih sastojaka koje će vaša kosa obožavati! Ako imate prirodno kovrdžavu ili talasastu kosu – nastavite da čitate!

Šta se nalazi u pivu, a dobro je za kovrdže?

Ključni sastojci svakog piva jesu kvasac, ječam, voda i hmelj. U hmelju se nalaze brojna esencijalna ulja koja su puna antioksidanata, koji ojačavaju i hrane kosu. Pivo je takođe bogato vitaminima B i i proteinima, koji su odlični za kondicioniranje. Šećeri poput maltoze i sukroze čine da kutikula nabubri što daje volumen i sjaj kosi. Ispiranje pivom daje puniji osećaj loknama i pomaže kod elastičnosti dlake. Kovrdže se revitalizuju pivom, posle toplotnog oštećenja – zato, ako volite da ispravljate kosu presom, pivo je prirodni lek protiv oštećenja.

kovrdže i pivo

Ispiranje kose pivom – šta vam je potrebno?

Sve što vam treba je mlako pivo, bez alkohola, koje ste otvorili pre upotrebe, kako bi ispario ugljen-dioksid. Najbolje je da ostavite pivo otvoreno preko noći, a u zavisnosti od dužine i gustine kose, biće vam možda potrebne i 2 boce.

Povezano: Vodič za kovrdžice – tipovi proizvoda za prelepe kovrdže

Kako se pivom ispira kosa?

Korak 1: Operite kosu

Ako koristite co-wash metodu pranja kovrdža regeneratorom – to najpre obavite. Ako koristite šampon – operite kosu njime. Najbolje je da kosu perete iznad kade, kako vam se pivo kasnije ne bi slivalo niz telo.

Korak 2: Nalijte kosu pivom

Posle pranja kose, naspite pivo preko glave, oblažući svaki pramen od korena ka vrhovima.

kovrdže i pivo

Korak 3: Držite 3-5 minuta

Ostavite pivo da odstoji na kosi 3-5 minuta, i potom ga isperite toplom vodom. Na kraju ga isperite hladnijom vodom, kako biste se rešili tipičnog pivskog mirisa.

Korak 4: Nanesite balzam za kosu

Kako biste lakše raščešljali kosu, a i neutralisali miris piva, nanesite regenerator. Nakon ispiranja regeneratora, isperite kosu hladnog vodom, i potom je pogužvajte uz pomoć stare pamučne majice. Sada možete da stilizujete kosu normalno – uz pomoć malo leave-in regeneratora ili spreja za lokne. Kosu osušite prirodno, ili uz pomoć difuzera.

Mi vam predlažemo leave-in negu za bolje definisane kovrdže, uz pomoć Marrakesh Curl Cream, kreme za kovrdže.

Efekat pivskog ispiranja kose

Obavezno birajte bezalkoholno pivo, jer ne želite da vam alkohol isuši kosu. Kosa će vam biti super mekana, sa puno volumena, bez frizz momenta. Dlaka će se sijati, a kovrdže će biti čvršće i više definisane. Zato vam preporučujemo ovaj jeftin tretman kod kuće, posle kojeg će vaše kovrdže izgledati osveženo i sjajno!

Pročitajte još i: “Curly Girl” metod – ovo sve kovrdžave devojke moraju znati!

error: Content is protected !!