Šta je “TUBING” maskara i da li je već koristite?

tubing maskara

Sigurno ste čule za vodootporne maskare, pa čak i fiber maskare, ali koliko vam je poznat “tubing” tip maskare? Ovaj proizvod je primio dosta pažnje u make-up svetu u poslednje vreme. Ako ste i dalje u potrazi za savršenim tipom maskare, nastavite da čitate, jer je “tubing” maskara možda rešenje za vas!

Šta je “tubing” maskara?

“Tubing” maskara se razlikuje od tradicionalne formule maskare, po tome kako oblaže trepavice. Klasične maskare prekrivaju dlačice trepavica pigmentom, kako bi ih potamnile i produžile, ali “tubing” maskare oblažu vaše trepavice polimerima – “tubicama” crnog pigmenta. Zamislite ovo kao malu crnu “jaknicu” za vaše trepavice, koja je otporna na sve. Ovaj tip maskare je popularan u Japanu godinama, a od pre par godina se mogu naći i u celom svetu kao must-have.

“Tubing” maskare su savršene i ako imate problem sa krunjenjem maskare ispod očiju. Zamislite je kao heavy-duty verziju najbolje moguće vodootporne maskare, ali uz lako skidanje! “Tubing” maskara se skida samo toplom vodom i flanelskom krpicom.

tubing maskara

Ako su tako sjajne, zašto ih ne koriste svi? Generalno gledano, proces omotavanja trepavica polimerima je odličan za produžavanje, ali tradicionalne pigmentne formule maskara su bolje za nadogradnju volumena.

Povezano: Kako se pravilno nanosi maskara?

Kakav efekat daje “tubing” maskara?

Rezultat nakon nanošenja “tubing” maskare je fleksibilan izgled trepavica, koji se ne razmrljava niti kruni. Za razliku od vodotpornih maskara, ovaj tip proizvod se najbolje skida flanelskom krpicom i vrućom vodom (ulje i balm za skidanje šminke mogu pripomoći). Klasične maskare sadrže pigmente i vosak, koji se nanosi na trepavice. One mogu biti hidrofilne (“vole vodu”), te se lako skidaju tokom dana, ili hidrofobne (“ne vole vodu”), što ih čini vodootpornim.

Kada je reč o “tubing” maskarama, one stvaraju polimere u obliku tubica, oko svake trepavice, koje se mogu razlabaviti uz vruću vodu ili uljani skidač. Kada se ove maskare skidaju, primetićete da otpadaju u malim tubicama, odnosno dlačicama.

Povezano: 6 situacija kada je BRAON maskara bolja od crne!

Kako se nanosi “tubing” maskara?

Kada nanosite “tubing” tip maskare, neće vam biti potrebni slojevi i slojevi, kao kada nanosite klasičnu maskaru. Trik je da četkicu naslonite što je moguće bliže korenu vaših trepavica i pomerate četkicu levo-desno, uz povlačenje četkice nagore. Tubing maskara je kreirana da obloži svaku dlačicu ponaosob, dajuću preciznu definiciju od korena do vrhova.

tubing maskara

Kako da znate da li je vaša maskara “tubing” maskara?

Ovo je prilično jednostavno – kao što smo rekli, ovaj tip maskare sadrži polimere koji oblažu svaku dlačicu. Kako biste utvrdili da li je određena maskara “tubing” tipa ili ne, jednostavno pogledajte listu sastojaka. Ako pronađete polimere (polymers) u sastavu – vi već korisite “tubing” maskaru!

Pročitajte još i: Kako da postignete savršeno razdvojene trepavice uz pomoć maskare?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!