Kako ćemo se šminkati na proleće 2023: Otkrijte 10 vodećih make-up trendova

Instagram/Printscreen

Sa sigurnošću možemo reći da su “glam” trendovi u zimskom periodu bili usmereni na privlačenje pažnje, sa naglašenim očima, metalik teksturama i tamnim skarletnim nijansama. Kakve palete tonova nudi proleće 2023? Pa, viđaćemo mladalački hidriranu kožu, koja je rezultat promišljene skincare rutine, sanjive boje pastelnih pigmentata u stilu 60-ih godina, kao i anti-beauty make-up trendove (objasnićemo u tekstu). Pre nego što krenete u obnavljanje nesesera sa šminkom, donosimo vam vodeće make-up trendove za ovo proleće, koje smo već mogli zapaziti na revijama za proleće/leto 2023.

10 make-up trendova za proleće 2023.

#1: Opsesija “underpainting” tehnikom

Ukoliko volite suptilne, a efektne konture Kendal Džener ili Hejli Biber, imate sreće: njihova šminkerka otkrila je da prvo nanosi konture kremastim proizvodima ISPOD tečnog pudera, pa tek preko nanosi tečni puder. Ovako se kontur pigment suptilno “probija” ispod pudera i daje nežno skulpturirano lice.

#2: “Balletcore” šminka

Hibrid beauty i modne kategorije, “balletcore” se zacementirao kao jedan od vodećih trendova trenutno. Sa prolećem na vidiku, nije ni čudo što su oči poput srne, roze senke, sjajne usne i kratke trepavice u centru pažnje. Šminka poput balerina biće vodeći make-up trend ovog proleća.

#3: Oči boje lavande

Negde u ovo vreme prošle godine, ljubičasto rumenilo je bilo veoma popularno. Ove sezone, violetni pigment će se više fokusirati na oči. Ovaj trend zapravo označava povratak ljubičaste senke za oči. Očekujte da vidite dosta prelepih iridescentnih nijansi lavande i zimzelena, uparenih sa dosta maskare, za nadrealni look.

#4: Anti-beauty trend

Sve više viđamo dosta netradicionalnih beauty look-ova: zlatna boja na celom telu (body painting), lice prekriveno crvenim kristalima itd. Ove sezone, sve više ćemo prihvatati nesavršenosti kože tela i lica, sa trendovima poput skinny ili nepostojećih obrva, razmazane šminke, previše maskare, i kontrastnih boja. Dakle, sve ono što se kosi sa aktulenim normama lepote. Radi se o korišćenju šminke kao alata da prikaže ono kako se osećate iznutra i da izrazi vašu kreativnost.

#5: Rumenilo u svim oblicima

Od konturisanja lica rumenilom, “sunburn blush” trenda, pa do korišćenja tečnog rumenila za regiju ispod očiju, rumenilo je dobilo svoje mesto na pijedestalu poslednjih sezona. Ovaj trend neće usporiti ni na proleće – viđaćemo sve više vibrantnih pink nijansi na jagodicama, koje se blendaju prema kapcima, a završni dodir je na nosu, za cvetni izgled ovog proleća.

Povezano: Rumenilo ispod očiju? Ovo je najnoviji TikTok make-up trend!

#6: Šminka iz 60-ih uz modernu notu

Šezedesete su bile definisane upečatljivim grafičkim ajlajnerom, pastelnim nijansama senke, dramatičnim veštačkim trepavicama i veoma tapiranom kosom. Sve više poznatih ličnosti eksperimentiše sa ovim “babydoll” izgledom 60-ih.

#7: Blistava “dewy” koža vlažnog izgleda

Mladolika, hidrirana i sjajna koža je uvek u trendu, a posebno ovog proleća, tražiće se taj “vlažni” efekat kože, koja izgleda kao da je poprskana jutarnjom rosom. “No make-up make-up” trend se ponovo vraća, a proizvodi koji tenu daju blistavi izgled su popularniji nego ikada (tečni iluminatori). Veliki je fokus na nezi kože i kreiranju tog sjaja iznutra. Mnogi tečni puderi danas sadrže skincare sastojke za prelepi blistavi finiš.

#8: Ajlajner kao obavezan

Predlažemo vam da nabavite zalihe vašeg omiljenog tečnog ajlajnera, jer šminkeri predviđaju da će oči uokvirene ajlajnerom biti veoma popularne ovog proleća. Pošto je celokupna šminka minimalistička, biće fokus na jednom, jakom elementu, a to je crni ajlajner. Zamislite razmazani ajlajenr ili jak “cat eye” kao kontrast svežoj koži.

Povezano: 4 tipa “winged” ajlajnera i kako da odaberete onaj za svoje oko?

#9: Trepavice u boji

Od burgundy maskare koja se slaže uz riđu kosu, do jarko plavih trepavica koje privlače pažnju, jedno je sigurno: maskare u boji su izuzetno popularne na TikTok-u i šire. Zato nabavite makar jednu kolor maskaru za razigrano i šareno proleće.

#10: Upečatljive usne

Onim danima kada želite minimalističku šminku na očima, akcenat prebacite na usne! Ovog proleća biće aktuelne jarke i tamne boje karmina, koje privlače pažnju. Najpre, uradite piling usana, potom nanesite balzam za usne, i kada ste spremni za šminkanje, nanesite jaču boju karmina.

error: Content is protected !!