Rumenilo ispod očiju? Ovo je najnoviji TikTok trend šminkanja koji nas je oduševio!

rumenilo ispod očiju
TikTok/Printscreen

Kada bismo govorili o popularnosti određenih make-up proizvoda kroz godine, za rumenilo bismo mogli reći da nije oduvek imalo ovaj status koji ima danas. Kao devojke smo ga izbegavale, a sada, generacija Z prosto ne može da se zasiti ovog proizvoda. Ako pratite društvene mreže i poznate ličnosti, videćete da se rumenilo nikada više nije koristilo – rumeni obrazi su na sve strane! Tako se rađaju i brojni make-up trendovi sa rumenilom, a jedan od popularnih je nanošenje rumenila ispod očiju, trend koji izgleda neodoljivo lepo i sveže. U nastavku saznajte sve o ovom trendu šminkanja.

Rumenilo ispod očiju – kako i zašto?

Ovaj trend šminkanja je baš ono što mislite: strateško nanošenje praškastog ili kremastog rumenila ispod očiju, sa ciljem da se prekriju tamni krugovi na podočnjacima, koje je teško kamuflirati. Kada lagano nanesete roze rumenilo ispod očiju, u pokretu naviše, njegov pigment neutrališe plavičasto-sive tonove podočnjaka. Zamislite ga kao kolor-korekciju. Eksperti za šminkanje objačanjavaju da ovaj trik može dosloovno promeniti vaš izgled.

@makeupbylexh START MIDTONE BLUSHING NOW🫶🏼💗🧚 #midtoneblushing #blushundereye #midtoneblush #undereyeroutine #blushroutine #kyliepinkpower #blushhack ♬ original sound – lex

Verovatno ste za prekrivanje tammih krugova oko očiju do sada koristili tečni puder jake pokrivne moći, korektore itd, a rezultat je bio frustrirajuć: podočnjaci su se i dalje proviđali ispod slojeva ove šminke. Zato rumenilo uskače u pomoć!

Koje rumenilo odgovara za regiju ispod očiju?

Šminkeri tvrde da ne možete koristiti bilo koje rumenilo – najbolji efekat se dobija sa ružičastim, koralnim ili breskvastim rumenilom. To su boje koje će neutralisati plavetnilo i sivilo regije ispod oka. Osim toga, morate koristiti potpuno MAT rumenilo, koje nema šljokice niti šimer u sebi. Ove svetlucave čestice će naglasiti sve pore i fine linije na regiji ispod oka, stoga birajte mat formule.

Povezano: “Aura” rumenilo – probajte novi TikTok trend šminkanja

@makeupbylexh Reply to @bigvirgoenergy THIS WILL CHANGE YOUR MAKEUP GAME🔥 #undereyeblush #undereyeroutine #brightundereye #baseroutine #kyliepinkpower #mattevelvet #toofacedconcealer #patricktabeauty #majorglow #blushundereye #promakeuptechniques ♬ original sound – lex

Postupak nanošenja

Najpre nanesite tečni puder i korektor. Potom, našminkajte oči. Kao poslednji korak, nanesite malo rumeila ispod očiju. To ne mora biti velika količina – tačkic će biti dovoljna. Dok većina TikTok-era koristi praškasto rumenilo u kamenu, drugi se okreću tečnim formulama. Tako jedna make-up umetnica nanosi u isto vreme tečni korektor i tečni rumenilo, odjednom, to blenda, i potom sve fiksira prozirnim puderom u prahu. Na kraju dodaje praškasto rumenilo.

Bilo da koristite tečno ili praškasto rumenilo, postarajte se da ga dobro izblendate, kako biste postigle povezani izgled, poput lutke!

Efekat koji dobijate

Na ovaj način, dobijate lifting efekat na licu, i osvetljenu regiju ispod očiju. Look koji se ovako postiže deluje nežno, ženstveno, i poput lutke! Najbolje je da rumenilo na obrazima povežete sa rumenilom ispod očiju, za lutkasti izgled.

Da li ćete isprobati ovaj trend? Kako vam se čini?

Pročitajte još i: “Cool Girl” make-up – našminkajte se kao da ste provele dan na hladnoći

error: Content is protected !!