“Cold Girl” make-up trend sa TikTok-a: Našminkajte se kao da ste proveli dan na hladnoći

cold girl makeup
TikTok/Printscreen

Ako ste beaty zavisnica, sigurni smo da je vaša omiljena društvena mreža –  TikTok! Na ovoj platofrmi rađaju se (i još brže zamiru) najrazličitiji make-up trendovi, a neki od njih su veoma nosivi! Jedan od takvih je tzv. “cold girl make-up”, koji šminkom imitira izgled koji biste imali da ste upravo došli iz šetnje po hladnoći. I pritom ne mislimo na na ispucale usne ili modre nokte. Zamislite kako vam lepo i rumeno koža izgleda kada šetate po zimi. Blago crveni nosić i gornja usna su takođe deo ovog look-a. Dodajte na to pahuljice na trepavicama, i dobili ste “cold girl” make-up trend!

Ko nosi ovaj make-up look?

Bolje je pitanje: ko ga ne nosi? Tik Tok kreatori su već dobili milione pregleda za njihove tutorijale koje nazivaju “I’m cold make-up”. Ovaj look je prilično jednostavan: počinje se jednostavnom podlogom (tečni puder, ili tonirana krema ili samo korektor), uz obilne količine rumenila. U tutorijalima, make-up artistkinje nanose rumenilo na obraze, fokusirajući ga na jagodice, slepoočnice, pa čak i deo ispod očiju. Takođe, nanose rumenilo ispod donje usne, malo na Kupidonov luk i mnogo na vrh nosa. Potom nanose crveni ruž samo na sredinu usana i blago iznad, gde se gornja usna izdiže.

Povezano: Šminkeri otkrivaju 5 neverovatnih trikova sa rumenilom

@imsimplysteph “I’m cold” makeup look tutorial ❄️ #imcoldmakeup #coldmakeuplook #wintermakeuplook #winter #makeuphacks #makeupforbeginners #simplemakeuptutorial #eyeshadowtutorial #eyelinertutorial #hoodedeyesmakeup #naturalmakeuplook #nomakeupmakeup ♬ original sound – EX7STENCE™

Efekat rumenila je ključan

Ove količine rumenila daju koži svež  osećaj, koji se obično dešava kada se pokrene cirkulaciju krvi na licu, posle boravka na hladnom. Malo hajlajtera u unutrašnjem uglu oka i ispod linije donjih trepavica daje efekat mraza za završni finiš. Konačni izgled je veoma sladak, girly i čini da vaša koža deluje zdravo i ružičasto.

@jacquelinekilikita Cold girl makeup is 😍 #beautyinatik #coldmakeup #coldgirl #coldgirlmakeup #coldmakeuplook ♬ original sound – Jacqueline Kilikita

Dobićete dosta komplimenata

Kako tvrdi većina TikTok kreatorki i beauty urednica vodećih svetskih magazina koje su isprobale ovaj trend, komplimenti su zagarantovani! Rumenilo čini da izgledate sveže i odmorno, baš kao posle duge šetnje. Ovo je sladak i lep make-up look koji deluje mladalački, a vaša koža će izgledati mnogo lepše nego pod velikom količinom kontura i hajlajtera. Isprobajte ovaj izgled za ovo hladno vreme!

TikTok/Printscreen

Pročitajte još i: Isprobajte trend “aura” rumenila sa TikTok-a

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!