Losion za telo vs. puter: Kako da odaberete idealan proizvod za negu tela?

puter za telo

Kada dođu hladnji dani, odjednom počinjemo da mislimo više na hidrataciju kože tela. Adekvatna hidratacija pomaže prirodnu barijeru kože, koja je ključ zdravog i “udobnog” izgleda kože. Ipak, spoljašnji faktori, poput ledenih temperatura, unutrašnjeg grejanja, pa čak i vrele vode, mogu kožu lišiti vlage i dovesti je u stanje suvoće. Zato tu nastupaju losioni i puteri za telo. Iako oba ova proizvoda neguju kožu, postoje neke ključne razlike, a kako biste odabrale idealan proizvod za sebe – u nastavku vam otkrivamo kako se ova dva proizvoda razlikuju!

Po čemu se razlikuju losion i puter za telo?

Losioni i puteri za telo su proizvodi za hidrataciju kože tela, namenjeni da se koriste na koži ispod vrata naniže. Svaki od ova dva proizvoda hidrira, a oba mogu omekšati kožu, smanjiti suvoću i zaštititi kožnu barijeru. Ali nikako nisu isti.

Najveća razlika između ova dva proizvoda jeste tekstura: losion ima veći procenat vode i tečniju konzistenciju, a puter je kremastiji i gušći (baš kao pravi puter). Puter za telo ima veću koncentraciju jakih i teških hidratora, poput shea putera, kakao putera, mango putera itd, a losioni za telo su formulisani sa mnogo lakšim hidrirajućim sastojcima, poput glicerina i hijaluronske kiseline.

Povezano: 4 situacije kada je najbolje naneti losion za telo

puter za telo

Puter za telo – karakteristike

Puteri i kreme za telo su kreirani da hrane, hidriraju i neguju kožu. Ovo su proizvodi kojima ćete baš ugađati sebi. Mnogi puteri za telo sadrže eterična ulja i druge hranljive sastojke. Njihove karakteristike su:

  • Pružaju dubinsku hidrataciju: pošto sadrže sastojke poput shea putera, kakao putera, mango putera i raznih ulja, oni dubinski prodiru kroz pore i hidriraju ih. Puteri za telo čine da vam koža izgleda zdravo i neverovatno glatko!
  • Dugotrajna hidratacija: puteri za telo hidriraju satima, pružaju vlagu i nutrijente suvoj koži. Ovaj skincare superstar je odličan i za ruke!
  • Revitalizuju kožu: intentivna hidratacija je idealna za tretiranje veoma suvih područja tela, poput kolena, laktova, peta.

Naša preporuka su MoroccanOil Puter i Souffle za telo, negujući proizvodi luksuzne teksture.

puter za telo

Losioni za telo  – karakteirstike

Losioni su hidratantne mešavine koje kombinuju sastojke za hidrataciju, osnovne sastojke i vodu. Oni ostavljaju delikatan osećaj na koži i lako se upijaju. Pošto su losioni lakši od putera za telo, oni su odličan izbor za svaki dan. Najbolji losioni pružaju nemasnu formulu, ostavljajući vašu kožu laganom i komfornom tokom dana. Pošto se brzinski upijaju, možete ih nanositi i kod kuće, u pokretu, na poslu, u školi. Samo par sekundi je dovoljno da rehidrirate kožu.

Losoni su takođe najbolji izbor za odmah posle tuširanja. Kada ih nanesete odmah po izlasku iz kade, zarobljavaju vlažnost unutar kože i pružaju joj dugotrajnu mekoću.

Mi vam predlažemo MoroccanOil Body Losione koji dolaze u 6 mirisnih nota.

puter za telo

Kako odabrati?

Tokom zimskih meseci, definitivno uvedite puter za telo kako biste sprečili isušivanje kože. Za dnevnu rutinu hidratacije, koristite lagane, brzoupijajuće losione sa hranljivim sastojcima. Pre nego što odete u krevet, nanesite puter za telo, za noćni tretman, koji dubinski prodire u kožu, za dugotrajan osećaj hidratacije. Takođe, posle dugog dana napolju, nanesite puter za telo da nadoknadite izgubljenu hidrataciju.

Kako biste sprečili pojavu akni na dekolteu i leđima, na te regije nanesite losion za telo, umesto putera, kako ne biste zapušili pore na ovim regijama koje su sklone pojačanom lučenju sebuma. Za maksimalno meku kožu posle tuširanja, birjate “after-shower” losione, koji će zaključati hidrataciju. Ukoliko se tuširate uveče pred spavanje, koristite puter za telo za dubinsku hidrataciju.

Pročitajte još i: Luksuz arganovog ulja sada i za telo – Upoznajte MoroccanOil Body novitete!

error: Content is protected !!