Nije svejedno kada: 4 situacije kada je najbolje naneti LOSION za TELO

losion za telo

Losioni, mleka ili puteri za telo su proizvodi koji su neophodni za meku, hidriranu kožu tela. Bez obzira da li ih nanosite kako biste se rešili suvih laktova, dehidrirane kože nogu ili suvih delova tela, nanošenje kreme ili losiona za telo je ključ za svilenu kožu. Ipak, nije svejedno kada i u kojim situacijama nanosite mleko za telo. Zapravo, verovale ili ne, postoji pravo vreme za hidriranje kože tela, kako biste postigli najbolji efekat.

Kada je pravi tretnutak za mazanje kože tela?

Situacija #1: Posle tuširanja

Prema mišljenju dermatologa, najbolji trenutak za nanošenje hidratantnih proizvoda na telo je odmah posle tuširanja. Naša koža ima najviše vlage u sebi kada je mokra, a većina hidratora za telo najbolje radi kada je koža već hidrirana. Posle tuširanja, koža brzo isprava vodu, zato može biti suva odmah nakon kupanja. Najbolji način da dubinski hidrirate kožu tela jeste da odmah posle tuširanja nanesete losion, mleko ili puter na telo, dok je koža još blago vlažna.

losion za telo

Situacija #2: Pre vežbanja

Ako izlažete kožu trenju prilikom vežbanja (džogiranje, teretana itd), pripremite je uz lagani, nekomedogeni losion za telo. Ako je vreme hladno, vazduh suv, ova praksa može umanjtii suvoću kože koja se događa kada se trening završi.

Povezano: “Uradi sama” prirodni puter za telo koji oporavlja i najsuvlju kožu

Situacija #3: Posle brijanja

Osim što uklanjate neželjene dlačice, brijanje uklanja i gornji deo površinskih ćelija kože, kao posle pilinga. Kako biste zaštitili novootkrivenu kožu od suvoće, a i umirili iritaciju od brijača, nanesite loison za telo ili puter odmah posle brijanja.

losion za telo

Situacija #4: Pre odlaska u krevet

Kada spavamo, i ležimo na posteljini, vlaga se izvlači iz naše kože, zato se ujutru budimo suvih nogu. Zato je vreme pre spavanja, idealan momenat da hidrirate kožu. Osim toga, meka i svilena koža je uvek lep osećaj, pre nego što utonete u nežnu pidžamu.

Naša preporuka je Marrakesh Velvet puter za telo, bogat prirodnim uljima i puterima.

losion za telo

Kako da pravilno nanesete mleko za telo?

Mackanje losiona, mleka ili putera na telo nije baš tako jednostavno – iako se čini. Kako biste pojačali efekte vaše omiljene mazalice za telo, ispratite sledeće korake:

  • Nanesite manju količinu losiona ili mleka za telo u dlan (veličine novčića).
  • Utrljajte mleko za telo između dlanova, kako biste ga zagrejali.
  • Obema šakama, umasirajte mleko za telo na manji deo kože, uz kružne pokrete.
  • Ponavljajte ove pokrete, dok ne pokrijete čitavo telo losionom ili kremom. U zavisnosti od toga koliko vam je koža suva, možete biti velikodušniji sa količinom proizvoda koji nanosite. Stavite više losiona na suvlje delove, poput kolena i laktova.

Mi vam predlažemo Hemp Seed losion za telo i ruke GUAVALAVA, sa mirisnom notom guave.

losion za telo

Pročitajte još i: Šta je UREA, i zašto je tako poželjan sastojak za suvu kožu?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!