Ovaj trik sa pamučnom majicom će vam promeniti sušenje kose!

sušenje kose

Šta bi bilo kada bismo vam rekli da je rešenje protiv frizzy, neposlušne kose, zapravo stara, pamučna majica? Ako ste i dalje skeptični, ne krivimo vas. Teško je poveravati da obična stara majica, poput one za fizičko, može učiniti vašu kosu glatkom i sjanom, ali ovaj trik će vam promeniti tehniku sušenja kose zauvek! Nastavite da čitate!

Sušenje kose uz pomoć pamučne majice

Umesto da kosu istrljate peškirom, posle pranja, kako biste upili višak vode, isprobajte pamučnu majicu! Evo zašto!

Kada je kosa mokra, ona postaje mekša i slabija. Ako koristite regularni frotirni peškir za upijanje viška vlage, on postaje agreisvan prema kutikuli. Peškir upija svu vlagu iz dlake, ali ono što mi želimo je da upijemo samo višak vode, ali nikako vlagu koja se nalazi unutar dlake. Ova unutrašnja vlaga, sprečava elektrisanje dlake i taj ružni, frizzy efekat.

sušenje kose

Kako ovaj trik “radi”?

Šta zapravo radi pamučna majica? Ona upija višak vode, ali ne i vlagu iz same dlake. Pošto pamučna majica nema gruba vlakna, poput frotira, njena ravna površina zapravo omogućava vodi da se upije i sklizne sa dlake, umesto da je naelektriše i poremeti.

Još jedna odlična alternativa peškiru je mikrofiber peškir. On je lagan i daje sličan smoothing efekat majici. Ova metoda sušenja je jako dobra za osobe sa kovrdžavonm kosom, jer mikrofiber peškir ili majica neće poremetiti prirodni šablon vaših lokni.

Povezano: Kako da odaberete fen prema vašem tipu kose?

sušenje kose

Sušenje kose majicom: step by step

Korak 1: Posle pranja kose, uzmite pamučnu majicu i nežno je omotajte oko kose, kako biste upili višak vode. Potom, iscedite višak vode u majicu.

Korak 2: Prebacite kosu naočake i navucite majicu na kosu, tako što ćete provući kosu kroz otvor majice, tako da se on raširi oko vaše linije kose.

Korak 3: Uvrnite majicu sve dok ne dođete do kraja kose, i zakačite je na donjem delu vrata.

Korak 4: Ostavite majicu na kosu da upija višak vode oko 10-15 minuta, skinite je potom i stilizujte kosu kao i uobičajeno (fen, vikleri, proizvodi).

sušenje kose

Neke dame vole da nanesu neki leave-in proizvode pre umotavanja kose u majicu (leave-in sprej ili tretman). Eksperimetišite kako biste otkrili šta vama najviše odgovara. Ako želite da dobijete lagane talase, nanesite penu ili styling kremu pre umotavanja majice.

Mi vam predlažemo da nanesete Revlon Professional UniqONE Tretman, za dodatni efekat ishrane i nege, dok sušite kosu uz pomoć majice.

Pročitajte još i: Dubinsko pakovanje kose – Evo kako da odradite tretman kod kuće

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!