Dubinsko pakovanje kose: Evo kako da same odradite tretman kod kuće!

dubinsko pakovanje

Svaka od nas obožava onaj osećaj kada izađe iz frizerskog salona, sa kosom koja je negovana, mirišljava i svilena! Isti efekat možete postići i kod kuće, uz pomoć tretmana dubinske hidratacije! Sada, kada smo u hladnijem delu godine, preporučujemo da češće pakujete kosu, a ako dodate i toplotu uz to, efekat će biti mnogo bolji! Ovi tretmani kosi pružaju dubinsku hidrataciju i ishranu, koji su preko potrebni u sezoni gde počinju niske temperature i centralno grejanje. U nastavku saznajte sve o tome kako da napravite kućni tretman dubinske hidratacije kose!

Zašto vam treba dubinsko pakovanje kose?

S jeseni, počinju da se javljaju tipični problemi sa kosom, poput suvoće, frizz efekta i oštećenja. Zato su tretmani dubinske hidratacije od vitalnog značaja za lepu i zdravu kosu, koja je jaka i izgleda sjajno. Ovo je jedan od najboljih načina da sebi priuštite salonski efekat, bez trošenja ijednog dinara!

Postoje mnogi “deep conditioning” tretmani koje možete isprobati kod kuće – od onih “uradi sama”, pa sve do korišćenja profesionalnih maski za hidrataciju. Ono što ove tretmane izdvaja od klasičnog “stavljanja maske nakon pranja” jeste TOPLOTA i produženo vreme držanja!

Toplota koju dodajemo (korišćenjem plastične kapice i fena), intenzivira benefite maske za kosu i skraćuje vreme pranja kose. Osim toga, toplota otvara slojeve kutikule i dopušta da “magija” iz maske prodre mnogo lakše i deluje unutar strukture dlake. Na taj način ćete dlaku iznegovati “iznutra”. Pa – hajde da počnemo!

maska za kosu

Dubinska hidratacija kose kod kuće

Bilo da je vaša kosa kovržava, ravna, suva ili masna – nedeljni tretman dubinskog pakovanja kose se izuzetno preporučuje. NE samo da će vam kosa biti podatnija za oblikovanje, već će i dodatna doza hidratacije regulisati lučenje masnoće na koži glave. Maske na bazi ulja će odlično raditi na suvljim tipovima kose, a one na bazi vode se više preporučuju za masniji tip.

Povezano: Dermatolozi savetuju kako se ispravno koristi maska za kosu!

#1: Operite kosu

Prvi korak ka hidrataciji je – čista kosa! Pre dubinskog pakovanja kosa savetujemo da koristite neki “jači” šampon, na bazi sulfata, koji će dlaku temeljno očistiti od nataloženih styling proizvoda, prljavštine, i ostataka negujućih leave-in proizvoda. Jednom do dva puta mesečno možete koristiti i šampon za dubinsko pranje kose, pre pakovanja.

#2: Upijte višak vode peškirom

Ovo je važan korak – maska će mnogo slabije delovati na mokroj kosi koja se cedi. Zato kosu posle pranja dobro utapkajte mikrofiber peškirom, kako biste bolje upili višak vode, ali bez grubog trljanja!

sušenje kose peškirom

#3: Nanesite hidratantnu masku celom dužinom

Sada nastupa zvezvda našeg tretmana, a to je kvalitetna hidratantna maska! Potražite maske na bazi dragocenih ulja i biljnih putera, ako vam je kosa suva i oštećena, odnosno, lagane maske na bazi vode, ako imate masnu kosu. Masku nanosite pramen po pramen, prstima ili četkicom za farbanje kose. Postarajte se da je cela dužina obložena, izbegavajući skalp. Nakon toga, masku raščešljajte češljem sa širokim zupcima, kako biste bili sigurni da je ravnomerno raspoređena.

Povezano: Hidratantna maska za kosu

Koju masku prepočujemo za dubinsko pakovanje kose?

#4: Vežite kosu u punđu

Sledeći korak je da kosu podignete, tako što ćete je vezati u punđu na vrh glave. Nakon toga, stavite kapicu za tuširanje ili najlon kesu na glavu, kako bi “magija” počela da radi! Toplota koja se generiše od vaše temperature tela će ubrzati proces hidratacije i otvoriće dlaku za tretman.

#5: Dodajte još toplote

Masku treba da držite od pola sata, do dva sata, u zavisnosti od toga koliki efekat želite i koliko imate datog vremena taj dan. Ubacite još toplote, tako što ćete zagrevati kosu fenom, preko kapice ili najlon kese. Kada se kosa zagrejala u dovoljnoj meri, stavite peškir ili turban preko kape/kese i sačekajte još malo, da maska deluje.

pakovanje kose

#6: Isperite kosu i uživajte u efektu

Posle 30 minuta do 2 sata, maska je odradila svoje i možete je isprati. Nakon toga, nastavite sa sušenjem i stilizovanjem, a negu završite termičkom zaštitom i eliksirom za krajeve kose! Uživaćete u efektu nahranjene, svilene i negovane kose!

Pročitajte još i: Moćna DIY maska za kosu od shea putera, kokosovog i arganovog ulja

error: Content is protected !!