10 neobičnih upotreba laka za kosu

lak za kosu

Lak za kosu je pouzdani partner za frizuru koja traje celu noć, medjutim, on se može iskoristiti na nebrojeno mnogo načina za negu lepote, ali u domaćinstvu. Ako ne znate šta da radite sa velikom bocom laka, koji prilično retko koristite – otkrivamo vam čak 10 neobičnih načina upotrebe laka za kosu!

Lak za kosu: 1o alternativnih metoda upotrebe koje niste znale

#1: Uklonite mrlje sa odeće

Da li vam se ikad desilo da vam hemijska olovka eksplodira ili omiljenu košulju uprljate karminom? Lak za kosu je idealno rešenje za uklanjanje mrlja od mastila ili karmina. Jednostavno, naprskajte lak za kosu na fleku od ruža i ostavite da odstoji par minuta. Potom, krpicom obrišite sloj laka, a s njim bi trebalo da “spadne” i fleka od karmina. Isto važi i za mastilo hemijske olovke.

Povezano: Kako da uklonite fleke od šminke na garderobi?

#2: Produžite svežinu cveća

Želite da vaše buket ruža duže zadrži svežinu i savršen oblik? Jednostavno uzmite bocu laka za kosu, koji će, baš koa što radi sa kosom, očuvati čvrstinu i svežinu latica. Jednostavno ga isprskajte po spoljašnjem sloju latica, i potom obesite cvet da stoji naopačke kako bi se osušio, pre nego što ga vratite u vazu.

lak za kosu

#3: Ubrzava sušenje laka na noktima

Žurite, i ne možete da sačekate da se lak u potpunosti osuši na noktima? Jednostavni ih poprskajte sa malo lak aza kosu sa udaljenosti od 20-30 cm, kako se lak ne bi poremetio od jačine mlaza.

#4: Pokupite dlake ljubimaca sa nameštaja

Iz nekog razloga, dlake vaših kućnih ljubimaca, se lako kače na lak za kosu, što znači da imate sjajnu metodu za njihovo uklanjanje sa nameštaja. Poprskajte lak na suvu krpicu i prebrišite nameštaj. Dlačice će se zalepiti na krpicu, a vaš nameštaj biće bez dlaka!

#5: Uklanja lepljivi trag

Koliko vas nervira kada odlepite etiketu ili deklaraciju sa proizvoda, a na njemu ostane ružan lepljivi trag na koji se posle lepi prašina? Uklonite lepljiv trag uz malo laka za kosu – samo ga naprskajte na mesto i istrljajte krpicom. Lepljivi ostatak je uklonjen.

lak za kosu

#6: Produžava sjaj na cipelama

Namučili ste se na uglancate omiljene cipele, i želite da sjaj traje koliko god je moguće? I ovde uskače lak za kosu – lagano ga naprskajte na cipele posle poliranja kako biste fiksirali boju i pomogli da sjaj traje duže.

#7: Uklanja statički elektricitet

Znate onaj osećaj kada obučete džemper, a potom ruku naslonite na kosu – to peckanje i elektrisanje? Rešite se ovog neprijatnog osećaja, tako što ćete veoma tanko poprskati džemper, tako da će se ovaj efekat smiriti.

Povezano: Napravi sama – lak za kosu

#8: Ukrotite neposlušne obrve

Ako imate guste obrve dugih dlačica – onda znate za problem kada se one razlete i štrče. Zato uzmite spuli četkicu (četkica za obrve, poput one od maskare), nanesite malo laka za kosu na nju i proite kroz obrve. Na ovaj način ćete ih blago fiksirati, baš poput gela za obrve

lak za kosu

#9: Sačuvajte dečje crteže

Ako želite da sačuvate dečje crteže od razmrljavanja tokom godina (posebno ako su rađeni voštanim, drvenim bojama, kredom ili ugljenom) – iskoristite trik koji koriste umetnici godinama. Samo lakom naprskajte ceo crtež i pustite ga da osuši. Tečni polimeri i druge hemikalije će uvčrstiti bilo koji crtež.

#10: Štiti zavese od prašine

Zavese su prosto magnet za prašinu u kući. Zato držite prašinu podalje od vaših dugih zavessa u bocu spreja za kosu. Naprskajte nekoliko slojeva laka duž zavesa, a ovaj deblji sloj polimera neće dozvoliti česticama prašine da se zalepe na zavese.

Za frizuru bez greške, predlažemo Subrina Professional S Force lak za kosu.

Pročitajte još i: Proizvodi za oblikovanje kose – Kako odabrati prema tipu kose i frizuri?

error: Content is protected !!