Kako da uklonite fleke od šminke na garderobi

Sa velikom sigurnošću, može se reći da ne postoji devojka ili žena koja bar jednom u životu nije isflekala svoj omiljeni komad odeće šminkom. Evo kako da brzo i jednostavno uklonite fleke od šminke.

Uklonite fleke od svake šminke

Ako ste isflekali svoj omiljeni komad garderobe dok ste se šminkali, znajte da se fleke od šminke mogu ukoloniti. Evo kako da uklonite fleke od pudera, maskare ili ajlajnera, karmina, laka za nokte, dezadoransa ili sredstva za samopotamnjivanje.

Fleke od pudera

Bez obzira da li se radi o tečnom puderu ili o puderu u kamenu ili u prahu, fleke koje nastanu od pudera, možete ukloniti veoma lako. Najpotrebnije je da delujete brzo. Na mesto na kome se neželjeno našao puder, dok je još fleka sveža, nanesite malo pene za brijanje i dobro je utrljajte mekanom stranom sunđera za pranje.

Nakon toga, penu isperite pod mlazom vode, a na mesto fleke utrpljajte par kapi deterdženta za sudove i ponovite postupak utrljavanja i ispiranja. To će biti dovoljno da uklonite fleku.

Ukoliko se fleka ipak osušila pre nego što ste reagovali i samim tim postala tvrdokornija, na mesto na kome se nalazi nanesite deterdžent za sudove, ostavite da predmet koji je isflekan tako prenoći i sutradan ga ubacite u mašinu za pranje veša. Deterdžent za sudove će rastvoriti fleku i ona će tokom pranja u mašini nestati.

Fleke od maskare ili ajlajnera

Fleke od maskare ili ajlajnera su veoma uočljive i sklone razmazivanju. Uz to, one umeju biti veoma tvrdokorne i zato ih treba tretirati na pravi način. Evo kako: ukoliko su fleke sveže, istrljajte ih vatenim tuferom ili komadom sundjera, na koji ste prethodno naneli malo losiona za uklanjanje šminke.

Ukoliko to ne pomogne, odnosno ukoliko su fleke tvrdokornije, na njih nanesite izbeljivač za koji ste prethodno proverili da ne skida boju tkanine i operite predmet koji je isflekan u mašini za veš.

Fleke od karmina

Fleke od karmina možete ukloniti na gotovo identičan način kao fleke od pudera. Jedina razlika je što pri uklanjanju fleka od karmina, pomažu i lak za kosu i alkohol. Konkretno, lak za kosu ili alkohol, nanesite na mesto na kome se nalazi fleka i sačekajte oko 10 minuta. Nakon toga, predmet ubacite u mašinu za veš i operite.

karmin

Fleke od laka za nokte

Fleke od laka za nokte vam se sigurno čine kao najtvrdokornije i najkomplikovanije. Međutim, ne mora da bude tako. Ove fleke uklonićete tako što ćete sačekati da se prvo osuše. Nakon što budu potpuno suve, uklonite ih uz pomoć lepljive trake. Lepite traku na fleku i povlačite je naglo sve dok se i poslednji delić laka ne ukloni.

Fleke od dezodoransa

Fleke od dezodoransa uklonićete veoma lako. Dovoljno je za početak da isflekani predmet potopite u toplu vodu. Zatim, na mrežicu za kupanje nanesite šampon za kosu i napravite finu penu. Tom penom, koristeći i dalje mrežicu za kupanje, trljajte fleku i zatim predmet koji ste isflekali isperite.

dezadorans u spreju

Fleke od kreme ili spreja za samopotamnjivanje

Fleke od kreme ili spreja za samopotamnjivanje, ukoliko nisu stare možete ukloniti na identičan način kao i fleke od dezodoransa. Ukoliko su fleke uporne, predmet koji je isflekan potopite u sredstvo za uklanjanje fleka ili odgovarajući izbeljivač koji ne oštećuje boje tkanine i potom ga operite u mašini za veš.

Ne bacajte svoju garderobu zbog fleka od šminke – uklonite ih!

error: Content is protected !!