Top 5 trendi boja jesenjih karmina

Kako su nam stigli hladniji dani i sa njima tamnije odevne kombinacije, pravi način da razbijete jesenju monotoniju su ovih 5 smelih, trendi karmina.

Boje karmina koje će obeležiti jesen

Zagasito-narandžasti tonovi

Ako ste tokom leta voleli da nosite kajsijaste i koralne boje, pravi izbor za vas ove jeseni je zagasita narandžasta koja će licu dati svežinu. Birajte boju sa hladnijim podtonom i kombinujte je sa rumenilom u sličnoj nijansi. Uz ovaj ruž idu braonkaste nijanse na očima ili ako volite boje, tamnije zelene i plave su odlična kombinacija.

Neutralne nijanse ruževa za usne

Ako ste od onih dama koje vole jednostavne i svedene boje na usnama, umesto svetlo roze nijanse izaberite nijansu u boji mesa, koja će pravim balansom roze i braon boje, dati izgled savršenih prirodnih usana. Uz ovo slobodno jače našminkajte oči ili pak napravite mačkasti pogled sa crnim ajlajnerom.

Hladni, tamni karmini

Letnje vreme je za vas značilo da na usnama imate pink ili čak neonski roze karmin? Zamenite ga sa hladnijim varijantama koje vuku na bolju šljive. Ova boja je jedan od najvećih trendova na modnim pistama, za tekuću sezonu. Privlači dosta pažnje, pa budite lagane ruke sa rumenilom i senkama.

Čokolada na usnama, zašto da ne?

Za odvažne koji žele nešto novo i drugačije, tu su čokoladne braon nijanse karmina. Ove boje se vraćaju u modu proteklih nekoliko sezona i sada ih je sasvim sigurno nositi na ulicu, a da se neko ne zapita da li ste ispali iz filmova 80-tih godina. Pitate se sa čime da ga nosite? Zagrejte ten sa malo bronzera i kajsijastog rumenila i razmažite crni kreon u koren trepavica. Jaka maskara je obavezna!

Crveni karmin – zauvek u trendu!

Ako ste klasična zavodnica, ne smete propustiti da se prošetate sa vatreno crvenim karminom. Uvek u trendu, i prilagodljiv svakom stilu. Ove sezone, probajte nešto hladnije i tamnije crvene nijanse, koje u sebi nose plavi podton i kombinujte ih sa savršenim tenom i neutralnim senkama.

Nega usana pre karmina

Koju god boju da odaberete, potrudite se da vaše usne budu mekane i hidrirane. Pre jakih boja dobro je uraditi piling usana, staviti dosta balzama i koristiti odgovarajuću olovku za usne. Ne samo kao okvir već sa njom popunite cele usne, kako bi karmin trajao duže i bio intezivniji. Za dodatnu zaštitu od vetra, nanesite malo providnog sjaja preko karmina.

Ako preferirate mat izgled, budite upozoreni da ovakvi karmini dosta znaju da isuše usne pa ako planirate da ih nosite, pre spavanja je obavezan balzam sa dubinskim delovanjem.

Autor teksta: gost-bloger Jelena J.

error: Content is protected !!