Kako se trajno osloboditi peruti?

perut

Svakako da pravilna nega kose, kao i pažljiv odabir šampona su jedna od ključnih stvari koje vam pomažu da se oslobodite peruti. Ali, nekad ni to ne pomaže. Evo nekoliko recepata koje možete u svakom trenutku spremiti kod kuće, a koji su zaista pravo rešenje.

Šta će vam zaista pomoći u borbi protiv peruti

Maska od jaja

Jaja se smatraju odličnim “uništivačima” peruti. Za ovu masku je potrebno da 2 jajeta dobro umutite i pomešate sa vrlo malo vode. Nakon toga utrljate u kosu i ostavite da deluje 20 minuta. Možete da utrljate isključivo u teme, a možete i u celu kosu, jer jaja hrane kosu i čini je sjajnom.

Ulja

Maslinovo ulje u kombinaciji sa nekoliko kapljica ruzmarinovog ulja ili u kombinaciji sa bademovim uljem. Podjednako je efikasno. Dve kapljice maslinovog ulja i desetak kapljica ruzmarinovog ili bademovog ulja dobro utrljate u teme glave. Jedina, da kažemo, mana ove maske je što je najefikasnija kad se ostavi da odstoji celu noć, a vrlo je nezgodno tako spavati. Ali je rezultat posle već prvog korišćenja očigledan.

Sok od limuna

Potrebno vam je toliko limuna da dobijete dve ili tri kašike soka. Ovaj sok pomešate sa čašom vode i masirajući dobro utrljate u teme. Ostaviti da deluje svega nekoliko minuta i zatim operete kosu, najpreporučljivije je, biljnim šamponom.

Jabukovo sirće

Nije primamljivog mirisa, ali je čudotvoran lek protiv peruti. Preporučuje se isključivo u kombinaciji sa vodom. Na jednu čašu jabukovog sirćeta, dodaje se jedna čaša vode. Pre nego što počnete šamponom da perete kosu, isperite je ovom smesom. Nakon toga sa vrlo malo šampona oprati kosu, da se neprijatan miris sirćeta ne bi uvukao u kosu. Osim što pomaže u borbi protiv peruti, pomaže i u lakšem raščešljavanju kose i sprečava pucanje dlake.

Sredstvo za ispiranje usta

Zvuči čudno, svakako. Ali, ova sredstva sadrže supstance koje pomažu u eliminisanju gljivica, koje su glavni uzrok nastanka peruti. Nakon što ste svoju kosu oprali šamponom, sipajte na dlan dovoljno kapljica da možete da utrljate u celo teme. Nakon nekoliko minuta isperite mlakom vodom.

Soda bikarbona

Osim što je korisna kako pri opadanju kose, tako i u borbi protiv peruti. Pokvasite kosu i u vlažno teme utrljajte nežno šaku sode, U ovom slučaju, soda bikarboda predstavlja zamenu za šampon.

Svaki od ovih tretmana zahteva duži period primene, stoga budite strpljive i uporne i napokon pobedite u borbi protiv peruti.

error: Content is protected !!