„Shadow hair“ je novi trend senčenja kose i mi ga obožavamo!

By  |  0 Comments

Tamniji koren sličan nekadašnjem ombre-u je, verovali ili ne, ponovo oživljen kroz najnoviji Instagram trend senčenja kose – „shadow hair-a“! Njime se postiže predivna dimenzija kose, kreirajući suptilne senke tehnikom koja se zove „shadow toning“. Idealna je za one koji ne žele da obilaze salon svakih 4-6 nedelja radi popravke pramenova. Saznajte u nastavku sve o shadow hair trendu!

Iako je tehnika oštrog ombre stila – tamnog korena i svetlije dužine, danas više passe, shadow hair ga je oživeo, ali na moderniji i suptilniji način. Upoznajte najnoviju tehniku senčenja kose!

Šta je shadow hair?

Shadow hair je zamišljen kao način da boju korena neprimetno „ublendate“ sa pramenovima. Sa ovom tehnikom, boja korena će zasijati uz nežne pramenove koji se stapaju sa njim. Na ovaj način, koren predstavlja sastavni deo boje, jer se neprimetno stapa u pramenove. Na ovaj način postiže se neverovatna optička dubina i dimenzija kose. Ove „senke“ u kosi deluju jako prirodno i idealne su za kosu koja nije farbana, ali isto tako i za farbanu.

Tehnika shadow hair-a

Svetski frizeri tvrde da ovaj trend „imitira“ nekadašnji ombre, ali na moderniji način. Otkrivaju nam i svoju tehniku: pomešaju kombinaciju nekoliko polutrajnih boja, koju nanose na koren, izbegavajući da farbaju liniju kose, kako bi zadržali njenu svetliju boju. Potom puštaju da se boja razvija 10-15 minuta, a potom nanose toner na dužinu i krajeve, koji su formuisani da odgovaraju svetlini boje koju klijent želi.

Povezano: Najnovija tehnika pramenova – Strandlighting

Prilagodljiv za sve boje kose

Ovaj trend možete veoma lako prilagoditi sebi. Neke dame žele suptilnji look uz tople plave i smedje nijanse, dok druge hrabro prihvataju jarke i pastelne boje. Ako se odlučite za prirodan stil shadow hair farbanja, imaćete savršenu boju koja će vam trajati mnogo duže nego klasično farbanje i lako ćete preći u tranziciju za jesenje boje. Na ovaj način uštedećete posete salonu, vreme i novac, kao i fazu nošenja izrastka, koji pravi razliku između bojenog korena i pramenova.

I shadow hair nije samo za plavuše. I brinete mogu naglasiti svoj tamni koren uz blednanje osenčenog korena u karamel i svetlo pepeljasto smedji balajaž. Crvenokose mogu odabrati tamnu bogatu crvenu boju korena i sa svetlim bakarnim pramenovima.

Pročitajte još i: „Lived-in“ tehnika pramenova – boja koja traje 6 meseci!

A post shared by SAL SALCEDO (@salsalhair) on

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!