Najnoviji trend pramenova: Strandlighting

strandlighting

Upoznajte “strandlighting” – najnoviju tehniku izvlačenja pramenova, koja donosi najprirodnije pramenove dosad. Posle omiljenog balajaža, flambojaža, babylights-a, ovog leta pramenovi se nose veoma diskretno, tanko i suptilno – od korena kose! Toliko su prirodni, poput onih koje dobijete posle sunčanja. Ujedno su i super laki za održavanje. Zato saznajte u nastavku sve o strandlighting tehnici pramenova!

Šta su strandlighting pramenovi?

Strandlights pramenovi se razlikuju od dosadašnjih verzija po tome što se uzimaju veoma tanki pramenčići (od po desetak dlaka) i razdvajaju se folijom. Ovi posvetljeni pramovi se prelepo stapaju sa bojom kose i stvaraju svetliji izgled bez oštećenja kose ili grubih krupnih pramenova.

Kreatorka ove metode farbanja – Liz Hejven, tvrdi da su strandlights pramenovi “mlađi rođaci” babylights tehnike pramenova, ali sa trećinom gustine pramena u odnosu na njih. Ovom tehnikom farbanja postiže se “poljubac sunca” u kosi. Kreatorka ih smatra načinom “konturisanja” kose – dodaavanja dimenzije kosi, u odnosu na individualnu strukturu lica i prirodnog razdeljka svakog klijenta.

Povezano: “Lived-in” tehnika pramenova – Boja koja traje 6 meseci!

U videu pogledajte tehniku strandlighting pramenova.

Kolor eksperti savetuju da je najbolje da se strandlight pramenovi farbaju direktno od korena, jer će delovati baš kao da vas sunce poljubilo. Pramenovi su efektni i na polovini dužine pa do krajeva kose.

Održavanje?

Gustina pramenova uz pravilno “postavljanje” garantuje lako održavanje – ako se pravilno ofarbaju, neće biti vidljiva horizontalna linija izrastka kada kosa počne da raste. Na taj način frizera možete posećivati jednom u 3-4 meseca.

Povezano: Savršena nega balajaža – Kako da brinete o svojim pramenovima?

Credit: @Glasgow, Scotland

Za koga je strandlighting?

Ovaj trend pramenova je idealan za one koji žele da blago posvetle svoju prirodnu boju kose, bez vidljivih prelaza. Svetliji pramenčići se stapaju sa prirodnom bojom, ali zbog minimalne debljine pramena, izbećićete vidljive prelaze kada kosa počne da vam raste. Iz istog razloga, oštećenje kose usled blanša je minimalno.

Stranglighting je odlična tehnika za one dodatne detalje na postojećem ombre ili balajažu, kao i za one dame koje su počele prerano da sede.

Credit: @L I Z H A V E N O’ N E I L L

Varijante boje

Blond pramenovi nisu jedina varijanta strandlightinga: crveni i rose-gold pramenovi urađeni u ovoj tehnici se pojavljuju na Instagramu. Jer, i brinete, crnke i crvenokose traže laka i jednostavna rešenja za održavanje pramenova tokom leta. Ako želite ovog leta prirodne tanke pramenove, pronađite dobrog koloristu i tražite mu “strandlights” pramenove!

Za održavanje i osvežavanje svih vrsta pramenova, predlažemo vam Revlonissimo 45 days šampon za pramenove.

Pročitajte još i: Sve što treba da znate o pramenovima

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!