Sve što treba da znate o pramenovima

By  |  0 Comments

U današnjem tekstu vam otkrivamo najvažnije faktore za postizanje savršenih pramenova.

Kosa u jednoj boji istakne celokupan izgled, ali – širi ili uži, svetliji ili tamniji, u jednoj ili više nijansi – pramenovi naglašavaju određene crte lice, ali i daju kosi volumen, koji je mnogima, posebno sa tankom kosom, veliki problem. Najveća prednost pramenova je što pristaju svima.

Pravila uspešnog izvlačenja pramonova

Najbitnije je da prilikom izvlačenja pramenova vaš frizer uzme u obzir svetloću vaše kose kako bi mogao odrediti gustinu i dužinu držanja blanša na kosi. Intenzivna i jaka boja pramenova postiže se nanošenjem gustog blanša (manje hidrogena, više blanš praha), a prirodniji izgled se dobija pomoću ređeg blanša. Takođe, za izvlačenje željenog tona nekada se pramenovi stavljaju u foliju, najmanje 30 minuta, kako bi blanš delovao.

Pored toga, vrlo je bitno da vaš frizer vodi računa o položaju i veličini pramenova. Tanki i svetliji pramenovi stvaraju utisak prirodne kose i dobro je kad su postavljeni oko lica, dok su široki pramenovi jači i upadljiviji i, u zavisnosti od kontrasta koji želite postići, postavljaju se bliže ili dalje jedan od drugog na potiljku.

Tehnike izvlačenja pramenova

Postoji mnogo tehnika koje se koriste za izvlačenje pramenova, ali ombre, sombre i balajaž su najpopularnije.

crno sivi ombre

Pogledajte i: Ombre se vraća u modu u 2017. godini – ovog puta u crno sivoj kombinaciji!

Prilikom ombre tehnike boja sasvim prekriva krajeve kose, odnosno nanosi se od uveta (više ili niže) stvarajući kontrast svetilijih i tamnijih pramenova.

Sombre podrazumeva suptilniji prelaz između svetle i tamne boje kose koja poprima osunčan efekat, odnosno svetliji pramenovi su oko lica i ne postoji oštar prelz boj između temena i krajeva kose kao kod ombre nijansiranja.

A post shared by Ashley Nicole (@ashley_magnolia) on

Kod balayage tehnike, prilikom izvlačenja pramenova, koren je netaknut, a boja se nanosi na dužine i krajeve pramenova, rukom ili četkom.

Ako ste perfekcionista koji voli balans i simetriju, postupak izvlačenja pramenova sa folijom je prava tehnika za vas, a podrazumeva podeljenu kosu na razdeljak po sredini te izvlačenje srazmernih i paralelnih  pramenova sa obe strane glave.

Hygge tehnika podrazumeva korišćenje dve ili više različitih nijansi toplih boja koje kosi daju dimenziju i dubinu. Tamnije nijanse se postavljaju na teme, a raznobojni pramenovi toplih tonova na krajeve.

Kod lowlights tehnike, tamniji pramenovi se dodaju ispod ili oko vrata, a svetliji na vrhu glave.

Nedostatak bujnosti kose rešićete pomoću babylights tehnike nijansiranja kada se kosa prošara sitnim pramenovima oko lica.

Povezano: 3 načina nijansiranja kose koja će obeležiti proleće!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!