3 načina nijansiranja kose koja će obeležiti proleće

nijansiranje kose

Otkrivamo vam koja 3 načina nijansiranja kose svakako treba da probate ovog proleća.

Farbanje i posvećenost idu ruku pod ruku. Boju kose je potrebno održavati, a čak i ako imate vremena i novca, podjednaku pažnju treba da posvetite i zdravlju vaše kose. Ako ste odlučili ovog proleća da osvežite svoju kosu, a želite nešto manje zahtevno za održavanje, predlažemo vam da inspiraciju potražite među sledećim primerima.

3 načina nijansiranja kose

Ombre – tamniji koren, svetliji krajevi

S obzirom da koren zahteva stalno održavanje boje, da ne bi izgledali neuredno, savetujemo vam da uradite ombre pramenove. Postepenim prelazom između boja – od tamnog korena ka svetlim krajevima, oslobodićete se oštrih linija između izrastka i krajeva, ali i skorog odlaska kod frizera.

Povezano: Boje kose u trendu ovog proleća – 5 predloga!

Glosing – osvežite boju i sjaj kose

Vašu, prirodnu ili farbanu, boju kose možete osvežiti pomoću glosing tehnike. Blago, negujuće (svetlo ili tamno) toniranje će obezbediti dugotrajnost boje i pramenova, a vašoj kosi dati sjaj zahvaljujući pigmentima koji reflektuju svetlo, ali i činjenici da glosing ne sadrži izbeljivač i amonijak. Ovaj tretman možete uraditi sami pomoću šampona i balzama ili se prepustiti sigurnim rukama profesionalaca.

Balajaž sombre – prirodno posvetljavanje

Ako ne želite da farbate koren, ali želite da što prirodnije posvetlite kosu, balajaž sombre je idealna tehnika za vas. Nanošenjem boje slobodnim stilom i potezima, metodom pletenja i talasa, izgledaće kao da su vam pramenovi posvetlili prirodnim putem – nebitno da li dodajete svežu nijansu vašoj prirodnoj boji ili sasvim novu mešavinu boja.

Povezano: Blorange: Još jedna IN boja kose 2017. godine!

error: Content is protected !!