Šminkerka filma “Barbie” otkriva sve detalje transformacije Margo Robi u čuvenu lutku

barbie transformacija(1)
Instagram/Printscreen

Film “Barbie” je dugo iščekivano holivudsko ostvarenje, koje je čuvenu lutku približilo novim generacijama, a prema statistici, ovo je definitnovno broj 1 film za 2023, prema gledanosti i zaradi. Ipak, malo je poznato da je pre snimanja najveći problem hair & make-up tima bio: kako rekreirati plastični izgled lutke na ljudskoj koži? Tu uskače talentovani tim, koji je tako dobro odradio posao, da je “Barbie” lepota sada postala trend koji se kopira. U nastavku prenosimo najzanimljvije detalje transformacije glavne glumice, Margo Robi, u planetarno popularnu lutku!

“Barbie” kao šminkerski izazov

Projekat “Barbie” traje jako dugo, a čak godinu dana pre početka snimanja, režiserka filma, Greta Gerving, sastajala se sa hrvatskom šminkerom i frizerkom Ivanom Primorac, kako bi došla do odgovora na pitanje: kako predstaviti najpoznatiju lutku na ekranu? U intervjuu za “Glamour Magazine”, otkriveni su detalji!

Najteži projekat u karijeri čuvene hrvatske šminkerke sa holivudskom karijerom, bio je upravo predstaviti plastični izgled kože, koji donosi sjaj i perfekciju, na ljudskom tenu. Produkcijski tim je zamislio Barbie kao devojku koja izgleda najbolje moguće, baš kao kada imate “good hair day”, savršenu kožu bez bubuljica i generalno, onaj osećaj kada se osećate najlepše. Umesto ideje da se ljudska koža predstavi kao da je od plastike, make-up artistkinja Ivana Primorac, fokusirala se na manje detalje, poput glatkoće i boje kože.

View this post on Instagram

A post shared by BARBIE (@barbiethemovie)

Barbina kosa je široka i glamurozna, pokriva njena cela ramena, tako da je svakako drugačija od ljudske. Njena koža se slaže sa svime – ne mora biti plastična, ali ima finu završnicu. Lektovi, pete i kolena, kao i stopala mogu biti neugledni, prljavi i dehidrirani delovi tela kod ljudi, ali kod lutaka to nije slučaj. Zato se tim pobrinuo da su ovi delovi tela pažljivo negovani.

Svaka Barbika i Ken iz filma su individualno dizajnirani. Make-up & hair time je kreirao šminku, ton kože, outift, a svaki glumac je imao svoj zaseban beauty tim.

Kosa

Pošto je Barbie imala jako veliki broj raskošnih frizura, Ivana Primorac je otkrila da se radi o 18 perika, koje su kreirane za nju. Osim toga, oko 30 umetaka je dodavano kako bi se kreirao dodatni volumen ili dužina kose.

Stopala

Čuvena scena u kojoj Barbie izuva svoje cipelica podrazumevala je savršena stopala. Pošto Barbika uvek hoda na vrhovima prstiju, kada joj se stopala spuste – priča počinje. Zato je tokom snimanja korišćena posebna body šminka, koja odgovara njenoj koži. Glavna glumica, Margo Robi, nije imala problem da stopala drži stalno podignuta, a ekipa je imale sreće da joj je ovaj deo tela prirodno negovan do perfekcije. Na noktima stopala korišćen je neutralni prozirno-roze lak, brenda Glosify, u nijansi “Naked”.

Body šminka i nega tela

Glumci su bili veoma profesionalni i disciplinovani, a sama Margo Robi odrađivala je znatan deo pripreme kože tela kod kuće, pre snimanja. Revnosno je pratila kompletan skincare režim, kako bi skratila proces šminkanja pre početka. Isto se  odnosi i na telo – radila je temeljne pilinge i mazala telo kvalitetnim kremama, kako bi pripremila kožu za body paint. Ekipa je morala pronaći savršene proizvode za šminkanje tela, koji se neće preslikavati na odeću, koji neće pucati, niti se borati. Ovaj boja je morala da bude dugotrajna, a tim je kreirao prilagođene nijanse body šminke za svakog glumca.

Šminka

Najzanimljiviji deo Barbie outftia je definitvino – šminka. Glavna glumica koja igra Barbie, ima prirodno zdravu kožu u tonovima breskve. Kako bi se njeno lice dodatno osvetlelo, korišćeni su posebni hajlajteri  u regiji oko očiju, oko usta i nosa. Njene obrve su produžene, kako bi se promenile proporcije očiju i obrva prema liniji kose. Za look nisu korišćene veštačke trepavice, samo maskara za produžavanje, koja je bila veoma tanka. Oči su istaknute svetlucavim hajlajterom koji je hvatao svetlost.

Što se tiče usana i obraza, korišćeno je jako puno nijansi. Rumenila i ruževi su se uparivali sa njenim kostimima, a sama Margo je često birala te nijanse. Nikada nije korišćena ista formula dvaput. Tako da je korišćeno oko 25 nijansi ruževa, i to za svaki kostim. Glavna ideja za Barbinu šminku bila je jednostavno, čista, otmena šminka, ali ujedno i blistava.

Povezano: “Barbi Glow Blush” trend je sve što vam je potrebno za rumene i sjajne obraze

Ken – kosa i šminka

Rajan Gosling tumači ulogu Kena, jer gde je Barbie, tu je i Ken! On je imao svoj tim make-up i hair umetnika. Kako bi se dobila platinasto plava boja njegove kose, tim je isprobao mnogo različitih boja za kosu, kako bi se na kraju odlučili za onu koja je u filmu. Isto važi i za sprej-ten i body šminku. Mnogo vremena je potrošena da se pronađe savršena formula za njega, pošto je on preplanuo, ali nije smeo biti mnogo različit od Margo. Korišćen je sprej-ten, pa body šminka, koja je nanošena napolju, na suncu, kako bi se pogodila nijansa.

Da li ste pogledali Barbie film? Podelite sa nama utiske!

Pročitajte još i: “Barbiecore” estetika je sada IN – izgledajte kao popularna lutka!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!