“Barbiecore” estetika je sada IN: Izgledajte kao popularna lutka!

barbiecore
Instagram/Printscreen

Barbie je definitivno najpoznatija lutka, a veliku popularnost ova lutka uživa još od 60-ih godina prošlog veka. Ponovno interesovanje za Barbie estetiku dugujemo i “Barbie” filmu koji uskoro izlazi (sa Margot Robie u glavnoj ulozi), ali i društvenoj mreži TikTok. Suštinski, “Barbiecore” trend slavi hot pink boju, ultra-ženstven i razigran izgled, raskošne lokne i bademaste nokte. Ova estetika je zaludela beauty svet, ali i društvene mreže u poslednje vreme, tako da vam u nastavku otkrivamo više “Barbiecore” trendu!

“Barbiecore” moda

Poznate ličnosti su u poslednje vreme ponele garderobu u tipičnoj Barbie boji,  to je hot pink! Zendaya, Anne Hathaway,  Cardi B i Gigi Hadid prošetale su svoje ružičaste komplete, u kombinaciji sa roze šminkom i mekim kovrdžama. U nastavku pogledajte neke od outfita:

Kako ćete razlikovati “obukla je nešto roze” outfit od Barbie “outfita? Ključ “Barbicore” outifta je kombinovanje više ružičastih stvari odjednom: na primer, cipele i haljina, gornji deo i šminka, dakle outfit je uvek “pink-centričan”.

“Barbiecore” kosa

Platinaste voluminozne lokne klasične Barbike su njena “signature” frizura, ali moderan Barbie look podrazumeva nužno samo njenu frizuru, bez obzira na boju kose. Dakle, zamislite zdrave, sjajne, guste lokne, uz ravno sečenu kosu. Najbolji način da postignete ovaj izgled jeste korišćenje šampona i balzama za volumen, nanošenje volumen spreja u korena i potom feniranje na četke, koje će dati izgled federastih lokni. Ako na kraju ipak poželite i Barbikinu prepoznatljivu plavu kosu, možete ukucati upravo ovaj pojam na Internetu i poslužite se inspiracijom, za vaš sledeći odlazak kod frizera.

Povezano: Letnje osveženje – 5 načina kako da promenite plavu boju kose

“Barbiecore” šminka

Najlakši način da prionete u “Barbiecore” svet jeste šminka. Čak i ako niste fan hot-pink boje u garderobi, isprobajte Barbie stil šminkanja: jako rumenilo, doll-style trepavice, i ružičaste usne koje “povezuju” ceo izgled. Birajte rumenilo i ruž u “candy pink” nijansama, ako ste hladnog podtona, odnosno, nešto toplije roze boje, ako ste toplog podtona. Što se tiče podloge, Barbiecore look zahteva tečni puder jake pokrivne moći, ali bez teškog izgleda. Strukturisane konture su ključ, ali to nisu one jake konture koje znamo iz prošlosti. Cilj je naglasiti lutkastu strukturu lica hladnim kontur puderima (u sivo-smeđim tonovima), izbegavajući bronzere.

Povezano: Barbika make-up transformacija – video

Što se tiče usana, Barbie nije matte devojka: sjajne usne su njen zaštiitni znak! Proziran sjaj preko candy pink ruža je idealan kao “doll-style” toper, a metalik roze finiš može biti večernja verzija Barbie šminke.

“Barbiecore” nokti

Barbie nokti su takođe njen zaštitni znak, ali ne toliko boja, koliko oblik! Oblik njenih noktiju je otvoren za sve varijacije, ali ide od zaobljenog pa do bademastog, u zavisnosti od toga koliko dugačke nokte volite da nosite. Ako preferirate kraće nokte, odaberite “squoval” manikir. Ako imate duže nokte, oblikujte ih u bademasti oblik.

Barbika obično dolazi za noktima boje mesa, ali njen oblik i dužina su ključni delovi look-a. Pink lak za nokte nije ključan kako biste postigli Barbiecore manikir, ali možete birajte bilo koju boju od mlečno beličaste, preko roze, pa do jarke hot pink boje.

Suština “Barbiecore” look-a

Barbiecore look je izgrađen oko ideje šta estetika može uraditi za vaše raspoloženje – veseli i optimistični efekti pink boje su idealni da vam “podignu” dan. Samo obucite “all-pink” outift i primetićete!

error: Content is protected !!