Letnje osveženje: 5 načina kako da promenite plavu boju kose

plava kosa

Sigurno znate da se plavuše bolje zabavljaju, ako je sudeći po izreci “blondes have more fun”. U tom slučaju, sigurno nećete menjati vaše zanosne plave lokne u narednom periodu. Ali, leto je period za eksprimentisanje, posebno kada je reč o izgledu. Sreća pa je paleta plavih nijansi zaista široka: od hladnih platinastih, preko neutralnih, pa sve do toplih žuto-plavih tonova. Ako želite da napravite neku promenu, ali da ostanete u plavoj paleti – to je prilično lako uraditi. U nastavku vam donosimo 5 lakih ideja kako možete promeniti i osvežiti plavu nijansu za ovo leto!

Kako da osvežite plavu boju kose tokom leta?

#1: Dodajte crvenkaste pramenove

Crvena boja zaista privlači pažnju, ali to ne znači da se morate ofarbati u ovu nijansu. Sličan wow efekat ćete postići dodavanjem crvenih pramenova. Tako ćete vašoj kosi dati dubinu i dimenziju, a samim tim i vizuelni efekat volumena kose. Pramenovi čine da plava kosa ne deluje jednodimenzionalno, a miks plave i crvene daje savršen strawberry blonde ton u kosi. Ovaj stil farbanja zahteva vreme i posvećenost koloriste, zato zakažite termin kod frizera što pre!

#2: DIY rainbow ombre stil

Šta dobijete kada uparite dva “vruća” letnja trenda? Rainbow + ombre = rainbow ombre stil! Umočite krajeve plave kose u više različitih pastelnih nijansi, za izgled koji privlači pažnju. Ovaj stil možete postići i sprejevima za privremeno bojenje kose.

#3: Isprobajte ledene tonove

Ako želite da idete još svetlije sa vašom plavom bojom – isprobajte platinastu nijansu! Ova belo-plava boja izgleda savršeno na skoro svakome, iako je teška za održavanje – koren se jako brzo vidi, stoga je korekcija korena potrebna mnogo češće nego ranije.

Povezano: Zašto je moja plava kosa žuta?

#4: Utoplite plavu boju

Još jedna prelepa nijansa za koju se možete odlučiti je bronde – braon-plava nijansa koja podrazumeva prirodan koren i tople pramenove. Ova nijansa u sebi sadrži savršen balans smeđe i plave, a kao takva može zagrejati vaš ton kože, bez previše svetlog izgleda. Pošto se ova nijansa dobija mešanjem različitih nijansi i specifičnom tehnikom aplikacije – neophodno je da vam to uradi kolorista!

#5: Maske za privremeno bojenje kose

Ako želite da ovog leta ponesete nešto drugačiju nijiansu kose, ali se plašite promene i obaveze (a uz to i oštećenja dlake) – predlažemo vam da isprobate MoroccanOil Color Depositing maske za privremeno bojenje kose! One dolaze u čak 9 raskošnih nijansi, od čega su 7 idealne za plavu kosu. Već za 15 minuta dobićete romantičnu rose gold boju, neutrašivu akvamarin plavu, romantičnu lila, toplu šampanj boju itd. Ove maske ujedno dubinski hrane dlaku infuzijom arganovog ulja, tako da u jednom proizvodu dobijate i boju i negu. Najbolje od svega – boja traje do nekoliko pranja, u zavisnosti od debljine i poroznosti dlake. Dakle – vi kontrolišete intenzitet i dugotrajnost boje. 

Više o maskama za privremeno bojenje kose saznajte OVDE!

Pročitajte još i: Trendy boja kose za samo 15 minuta – evo kako!

error: Content is protected !!