6 trikova sa olovkom za obrve koje svaka žena mora znati

Obrve su izuzetan važan deo lica, i to je nešto što smo shvatili u poslednjih nekoliko godina. Naravno, usne, nos, oči igraju važnu ulogu u oblikovanju crta lica, ali svaki make-up look može izgledati mnogo lošije, ako nemate savršeno sređene i oblikovane obrve. Poslednjih sezona, u trendu su guste, popunjene i bushy obrve, savršenog oblika. Kako biste popunile sve one nesavršenosti, svaka od nas poseže za olovkom za obrve. Ali – da li ste znale šta sve možete postići sa olovkom za obrve? U nastavku vam otkrivamo 6 trikova sa ovim nezamenljivim make-up proizvodom!

Trikovi sa olovkom za obrve

#1: Odaberite olovku 2 nijanse svetliju od kose

Pravi način je da odaberete nijansu koja je 2 nijanse svetlija od vaše kose! Zašto – zato što će se tako boja obrva savršeno stopiti sa nijansom kose.

#2: Ostavite vrh obrve bez olovke

Kada popunjavate obrve, fokusirajte se na donji deo same obrve i njen koren, jer će boja na vrhu obrve delovati neprirodno. Na ovaj način, dobiećte prirodniji i lepši oblik popunjenih obrva!

#3: Ne pritiskajte olovku

Neka vam ruka bude lakog pokreta, bez drhtanja, kada popunjavate obrve. Nikako ne pritiskajte olovku, već je nanosite kratkim, laganim potezima, nagore.

Povezano: Olovka, senka ili pomada – šta je najbolje za vaše obrve?

#4: Ne popunjavajte kraj obrve

Obrve su prirodno najgušće i najtamnije na samom početku  – zato može delovati neprirodno ako popunite sam kraj obrve.

#5: Odaberite hladniji ton olovke

Kada birajte savršenu nijansu, osim pravila #1, vodite se time da su dlačice obrva prirodno hladnijeg podtona, i stoga pretople nijanse mogu delovati prilično veštački.

olovka za obrve

#6: Fiksirajte obrve prozirnim gelom

Kako bi vam boja na obrvama duže trajala, predlažemo vam da posle iscratavanja obrve fiksirate prozirnom maskarom za obrve, koja će učvrstiti pigment i sprečiti razletanje dlačice. Tako ćete imati postojaniji pigment na obrvama uprkos temperaturi.

Pročitajte još i: Dramatičan trik koji će promeniti vaše obrve

error: Content is protected !!