6 saveta kako da sprečite prekomerno znojenje leti

znojenje

Leto je i zvanično stiglo, a to znači vrele letnje dane na plaži, bazenu, u barku ili klasičan letnji roštilj u dvorištu. Ali, jedna stvar zbog koje ne volimo leto jeste prekomerno znojenje. Iako je pogled na bluzu koja je mokra ispod pazuha neugodan, znajte da znoj služi termoregulaciji tela. On rashlađuje telo i hidrira kožu, kako bi održao balans elektrolita. Ipak, pošto je znojenje neugodan problem koji često vezujemo sa letom, znajte da postoje načini kako da umanjite znojenje!

Kako da sprečite pojačano znojenje tokom leta?

#1: Antiperspirant nanosite pre spavanja

Kako biste izvukli maksimum iz vašeg antiperspiranta, nanesite ga na suvu kožu uveče, pre spavanja. Tada je lučenje znoja najmanje, tako da je najveća šansa da supstance antiperpiranta blokiraju rad znojnih žlezda. Ujutru ćete imati pouzdaniju zaštitu od znojenja. Osobe sa osetljivom kožom bi trebalo da izbegavaju antiperpirante sa mirisima, zbog iritacije kože ispod pazuha.

#2: Osušite fenom pazuh posle antiperspiranta

Ako se posebno mnogo znojite, koristan trik je da pazuh osušite fenom, nakon nanošenja dezodoransa ili antiperspiranta. Naravno, na hladnom duvanju.

znojenje

#3: Izbagavajte hranu koja pospešuje znojenje

Iako se ledeno pivo ili ohlađena čaša rozea čine kao savršeno piće za vrelo letnje veče, nijedno od njih nije dobar izbor za osobe sklone znojenju. Alkohol je najčešći okidač za pojačano znojenje. Uz alkohol, i kofein stimuliše znojenje. Umesto toga, pijte vodu bogatu eletkrolitima. Začinjena hrana je takođe kategorija koju morate izbeći, ako želite da smanjite znojenje tokom leta.

Povezano: 12 neočekivanih upotreba dezodoransa

#4: Nosite laganu i široku odeću

Iako se čini očitim, jedan od najlakših načina da sprečite znojenje jeste da nosite prozračnu, laganu odeću, od prirodnih materijala, poput pamuka i viskoze u svetlim bojama. Potražite materijale koji pružaju protok vazduha, a izbegavajte one od sintetike (najlon, poliester, denim). Poželjno je da nosite odeću bez rukava, kako biste sprečili dodatno zagrevanje.

#5: Rashladite se

Kada su temperature visoke, teško je sprečiti znojenje, bez rashladnog sistema. Zato tokom dana navucite roletne i zavese, kako biste sprečili pregrevanje sobe. Uključite klima uređaj, ili ventilator ispred kog se nalazi posuda sa ledom. Boravite u hladu kada ste napolju.

znojenje

#6: Potražite profesionalno rešenje za pojačano znojenje

Ako imate problem sa teškim znojenjem, koje vam utiče na kvalitet življenja, potražite pomoć lekara. Injekcije botoksa u zonu pazuha privremeno sprečavaju znojenje (efekat traje 6-12 meseci). Takođe, postoje antiperpiranti kliničke snage, koji deluju protiv pojačanog znojenja, a uz to postoje i oralni medikamenti koji utiču na smanjanje ovog problema.

Pročitajte još i: Koji tip antiperpiranta je idealan za vaše potrebe?

error: Content is protected !!