3 tehnike nanošenja suvog šampona koje sigurno niste znale!

suvi šampon

U idealnom svetu, imali bismo sveže opranu i mirišljavu kosu svakog dana. Ali istina je takva da se znojimo, koža glave luči sebum, a kosa dodatno deluje kao filter koji skuplja nečistoću i zagađenje iz vazduha. Zato je ponekad često pranje kose imperativ. Onim danima, kada treba “preživeti” drugi ili treći dan od pranja kose, logično je da zgrabimo bočicu suvog šampona! Ako ga koristite na klasičan način (naprskate, utrljate i krećete u svoj dan), otkrivamo vam nove 3 tehnike za korišćenje suvog šampona koje sigurno niste znale!

Suvi šampon – 3 tehnike za nanošenje

#1: Naprskajte ga na četku da izbegnete beli trag

Ako ste ponosna vlasnica smeđe ili crne kose, sigurno znate koliko vas “nervira” beli trag koji ostaje iza skoro svakog šampona. Praškasti ostatak koji nikako ne možete utrljati u kosu deluje neuredno, a kosa izgleda kao da ste prerano osedeli. Zato naprskajte suvi šampon na četku za kosu i dobro raščešljate koren kose, kako biste preneli prah na vlasište. Ukoliko ima potrebe, utrljajte dodatno prah prstima.

Povezano: Kako da izvučete maksimum iz šampona za suvo pranje – 5 trikova!

suvi šampon

#2: Dodajte volumen frizuri

Osim što maskira neopranu kosu, suvi šampon je briljantan proizvod koji momentalno daje volumen tankoj, ravnoj kosi koja izgleda beživotno. Zato prebacite kosu preko glave i naprskajte suvi šampon po dužini i po korenu kose za taj voluminozni “wa-wa-wa-woom” izgled!

#3: Sredite kosu posle treninga

Ako ste veliki fan treninga u vreme ručka, suvi šampon će postati vaš prijatelj. Ako posle treninga morate otići u grad na ručak, ili ste vratiti na posao – brzinski špric suvog šampona na znojavu kosu će popraviti stvari. Prah će pokupiti višak znoja i vlage, tako da će upristojiti frizuru dok ne operete kosu.

Mi vam predlažemo Subrina Professional DRY SHAMPOO sprej.

suvi sampon

Pročitajte još i: Da li je suvi šampon štetan za vašu kosu i teme?

error: Content is protected !!