Nova trendy frizura sa crvenih tepiha: Vodeni talasi

vodeni talasi
Instagram/Printscreen

Sigurno se sećate popularnog “wet look”-a, kada je reč o frizurama. Tu smo da vas razuverimo da vodeni talasi ne podrazumevaju nikakav “vlažni efekat” na kosi. Vodeni talasi, koje smo mogli viđati svugde po crvenom tepihu, podrazumevjua onaj izgled kose koji dobijemo kada je sušimo prirodno, nakon izlaska iz tuša, bazena ili mora. Naravno, ako imate prirodno talasastu teksturu kose! Tokom 2022. mogli smo primetiti brojne zvezde, poput Megan Fox, Zendaye i Jennifer Lopez kako nose ove ležerne “vodene talase” u kosi. U nastavku saznajte sve o ovom casual hair trendu!

Vodeni talasi presom

Iako “vodeni talasi” izgledaju ležerno i kao da se niste posebno ni trudile, oni zapravo zahtevaju više koraka i proizvoda, kako biste postigao ovaj look. Frizeri savetuju jedan od dva metoda za postizanje “vodenih talasa”.

View this post on Instagram

A post shared by Juny Kim (@iamjunykimhair)

Prvi je uz pomoć prese za kosu: počnite sa pravljenjem sekcija kose i zakačite presu na vrh pramena i potom manevrišite presom naviše, kako biste stvorile volumen u korenu kose. Potom, uvrnite presu u suprotnom smeru i vucite naniže oko 2.5 -5 cm. Ponavljajte ovaj potez naniže, do kraja dužine.

Povezano: Verovale ili ne – najbrži talasi u kosi uz fen i plastičnu flašu!

Vodeni talasi uz pomoć pletenice

Ako čuvate kosu i želite da izbegnete korišćenje toplote, znajte da će jednostavne pletenice odraditi posao! Ukoliko vaša kosa nema talasastu ili kovrdžavu teksturu – upletite pletenice pre spavanja, a pre toga kosu pripremite sprejem za teksturu kose. Ujutru je raspletite i raščešljajte, i dobićete frizuru veoma sličnoj onoj koju poznate ličnosti nose na crvenom tepihu.

Vodeni talasi su namenjeni dužoj kosi, i tada će ova frizura pružiti pun efekat. Bez obzira na način na koji ste dobili bodene talase, uvek bi trebalo da izgledate kao da ste tek izašle iz bazena!

Da li ćete probati ovaj hair trend?

Pročitajte još i: Upoznajte texture sprej za kosu – kada ga probate, zaboravićete na lak!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!