Verovale ili ne: Najbrži talasi u kosi uz fen i plastičnu flašu (VIDEO)

talasi u kosi

Beauty gurui ne prestaju da nas fasciniraju svojim trikovima, savetima  i DIY rešenjima za mnoge beauty probleme. Neki od ovih trikova postaju viralni, šireći se društvenim mrežama poput munje – jer su veoma korisni i štede vreme i novac. Tako je i sa ovim trikom beauty gurua Hude Katan, koja je napravila talase u kosi za samo minut, uz plastičnu flašu i fen i postupak postovala na Instagram! Pitate se kako – nastavite da čitate!

Ovaj trik je poznatiji kao “the water bottle curling hack” i mi smo oduševljeni: za samo minut možete uviti celu kosu, bez prženja figarom ili čekanja da vikleri učine svoje. A samo će vam trebati: plastična flaša za vodu i jak fen sa koncentratorom.

Da li vredi da ga probate? Apsolutno – nemate šta da izgubite, posebno ako volite DIY projekte.


View this post on Instagram

A post shared by Huda Kattan (@hudabeauty) on

Talasi u kosi uz pomoć flaše i fena – korak po korak

Ako želite da isprobajte trik za najbrže romantične talase, ispratite sledeće korake:

Korak #1: odsecite gornju polovinu prazne plastične boce od vode i prebrišite je ubrusom iznutra.

Korak #2: koristeći skalpel za karton, isecite mali otvor u obliku uskog pravougaonika, koji je širine koncentratora vašeg fena.

Korak #3: ubacite deo kose u bocu.

Korak #4: podesite fen na nižu temperaturu i ubacite koncentrator kroz isečeni otvor, kako biste dobili efekat “tornada” unutar flaše. Vaša kosa će početi da se okreće unutar flaše, uz pomoć centrifugalne sile, na taj način formirajući lagane kovrdže.

Korak #5: posle par sekundi, izvadite kosu iz flaše i otkrijte kovrdže.

Savet plus: za još jači efekat lokni, prethodno nanesite penu za kovrdžanje kose. Nosite zaštitne rukavice, jer flaša ume baš da se jako zagreje od fena.

Povezano: Najbrže lokne sa figarom za samo 5 minuta!

trik za lokne
[email protected]/Printscreen

Brzinski trik

Ovaj trik je idealan ako nemate figaro pri ruci, ili ne želite da pržite kosu ovom vrelom alatkom. Svako ga može isprobati – prilično je efikasan, jeftin i daje neverovatne rezultate!

Ipak, nemojte prečesto uvijati kosu na ovaj način – ovo je trik za očajne situacije koje zahtevaju očajne mere! Za druge prilike, koristite načine uvijanja kose bez toplote, koje možete pročitati OVDE.

Pročitajte još i: Napravite lokne uz drvenu olovku i peglu za kosu

error: Content is protected !!