4 načina da napravite lokne bez toplote

lokne bez toplote

Končano nam je stiglo leto, a visoke temperature su idealno vreme odmora od posla, od ispita, od društvenih mreža, od šminkanja, ali i od frizera jer, da bi vam kosa bila zdrava, jaka i sjajna, trebali bi bar tokom leta da izbegavate štetne uticaje toplote prouzrokovane četkom i fenom, peglom ili figarom i isprobate manje štetne načine da dobijete željenu frizuru. Napravite lokne bez toplote i oštećivanja kose na neki od ova 4 načina.

Za čvrst izgled i postojanost lokni, važno je da vam kosa bude skroz vlažna. Ako ipak želite opuštene lokne, sačekajte da vam se kosa osuši 80 odsto pre nego što počnete sa nekim od 4 vrlo praktična i laka načina.

Lokne od pletenica

Podelite mokru kosu na 4 jednaka dela, odnosno napravite razdeljak po sredini, pa svaku polovinu podelite na 2 jednaka dela. Svaki deo ispletite u pletenicu počinjući što bliže od korena. Ovako ispletenu kosu držite najmanje sat vremena, odnosno dok vam se kosa u potpunosti ne osuši. Ili prespavajte i kada ujutro protresete kosu imaćete definisane boho lokne. Zadržaćete volumen i dodatno učvrstiti frizuru ako kosu poprskate sa vodom koja sadrži morsku so.

Lokne od niski punđi

Od vlažne kose napravite razdeljak po sredini da biste podelili kosu u 2 dela. Svaki deo uvijte čvrsto u niske punđe te ih učvrstite elastičnim gumicama i ukosnicama. Kada vam se kosa potpuno osuši, odvežite punđe i raščešljajte kosu prstima. Lokne učvrstite lakom za kosu i malo ih zgnječite.

lokne pomoću čarapa
Pogledajte i kako da napravite lokne od čarapa!

Lokne od majice ili jastučnice

Od majice ili jastučnice formirajte krug i postavite ga na sredinu glave. Počešljajte kosu ali tako da je ravnomerno rasporedite na sve strane pa kroz sredinu formiranog kruga od platna provlačite – ispod i oko kruga – pramen po pramen sve dok ne stignete do kraja. Kada uvijete celu kosu, pričvrstite je ukosnicama. Kada vam se kosa osuši, lagano odmotajte kosu sa kruga od platna, počešljajte prstima da razdvojite lokne i učvrstite frizuru lakom za kosu.

A post shared by Cutler Salon (@cutlersalon) on

Lokne od marame

Podelite kosu na 4 jednaka dela – 2 na gornjoj, 2 na donjoj polovini glave. Svaki deo pokupite u rep i vežite pamučnom maramom. Slobodni kraj marame omotajte oko pramena kose pa uvrtite u punđu i učvrstite ukosnicama. Kada vam se kosa osuši i pustite kosu dobićete zanimljlive lokne.

Povezano: Plopping – trik za savršene lokne!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!