Rešenje za 5 problema kože glave – REVLON Intragen linija

intragen revlon

Svakoga od nas je barem jednom u životu zadesio neki od najčešćih problema kože glave: preterano lučenje masnoće, perut, osetljivost temena, prezasićenost proizvodima za negu ili opadanje kose. Imajte na umu da snaga, sjaj i zdravlje vaše kose umnogome zavisi od stanja kože glave. Zato je potrebno da uočite i obratite pažnju ukoliko vam se duži period koža glave bori sa nekim od ovih problema. Rešenje se nalazi u Revlonovoj Intragen liniji, koja predstavlja spoj nauke i kozmetike u borbi za zdravu kožu glave.

Problemi kože glave

Na koži glave (skalpu) se nalaze stotine hiljada sitnih folikula i zdrava koža predstavlja idealnu sredinu za rast zdrave i sjajne kose. Međutim, usled brojnih spoljašnjih ili naslednih faktora (ishrana, spoljašnji uticaju, neadekvatna kozmetika, hormonski status, nasleđe), koža glava može patiti od problema koji se onda održavaju i na kosu. Ovi problemi su zbog svoje prirode često izvor društvene anksioznosti, manjka samopouzdanja, čak i depresije (pogotovo kod opadanja kose). Zato se moraju uzeti kao veoma ozbiljni i, ukoliko su uporni, rešavati kod dermatologa.

Closeup woman hand itchy scalp, Hair care concept

Najčešći problemi koji napadaju kožu glave su: preterano lučenje sebuma (mašćenje kose), perut, opadanje kose, prezasićenost proizvodima za negu i osetljivo teme. Za svaki od ovih problema, Revlon je u saradnji sa stručnjacima sa Intragen instituta osmislio posebnu liniju za sve one koji se bore za ovim problemima i traže efikasno rešenje.

Intragen paleta proizvoda sadrži pet linija od kojih svaka tretira drugi problem kože glave.

Opadanje kose – Intragen Hair Loss

Društveno je uvreženo mišljenje da od ovog problema pate samo muškarci, dok je istina da se zapravo čak jedna trećina žena susrela tokom svog života sa nekim oblikom alopecije (opadanja kose). Uzroci opadanja kose su brojni: stres, loša ishrana siromašna nutrijentima i vitaminima, hormonske promene (posle trudnoće i postmenopauza), genetski faktori, gljivična ili bakterijska infekcija kože glave ali i neodgvarajuća nega kose.

Intragen Hair Loss linija smanjuje opadanje kose usled delovanja oleanolinske kiseline, dok stimuliše mikrocirkulacije kose kroz aktivne sastojke poput apigenina (koji povećava dostupnost nutrijenata i kiseonika do folikula) i biotina (derivat vitamina H) koji ima anti-age dejstvo na kosu. Prirodni sastojci poput hmelja i ekstrakta ruzmarina deluju na ojačavanje korena kose.

Linija sadrži Hair Loss šampon i Hair Loss tretman protiv opadanja kose, tako da za optimalne rezultate, treba koristiti oba proizvoda zajedno.

intragen sampon protiv opadanjaintragen tretman

 

Mašćenje kose – Intragen Sebum Balance

Preterano mašćenje kose predstavlja smetnju za normalno obavljanje svakodnevnih aktivnosti, dok se takve osobe mogu percipirati kao neuredne i aljkave. Uzroci preteranog mašćenja su najčešće: prejaki i teški šamponi za kosu, masna ishrana, često diranje kose, hormonski disbalans… Cilj nege protiv mašćenje kose je smanjiti lučenje sebuma, tako da se duže sadrži čista i lepršava kosa.

Intragen Sebum Balance linija pročišćava skalp uz ekstrakt morske trave Phlorogin, koji balansira pH vrednost kože, dok ujedno i hidrira kožu glave. Ekstrakt ruzmarina smanjuje proizvodnju masnoće dok istovremeno neutrališe dejstvo slobodnih radikala koji su štetni za dlaku. Ekstrakt žalfije stabilizuje rad lojnih žlezda, tonizira i ojačave koren kose.

Linija se sastojci od šampona Sebum Balance i tretmana koje bi trebalo koristiti zajedno.

intragen sampon protiv masne koseintragen tretman protiv mascenja kose

 

 Perut – Intragen Dandruff Control

Zbog vidljivih belih ljuspica, perut je veoma osetljivo pitanje samopouzdanja i ličnog izgleda kako za muškarce, tako i za žene. To nije bolest, već kozmetički problem i može se efikasno rešiti specijalnim šamponima protiv peruti. Postoji suva i masna perut, koja se može javiti iz različitih razloga: najčešći je gljivica Malassezia, koja deluje na sebum kože glave i uzrokuje perut, potom neodovoljno često pranje kose, prejak neodgovarajući šampon ili posebna zdravstvena stanja.

Protiv peruti se uspešno bore šampon i tretman iz Intragen Dandruff Control linije, specijalno formulisani za delovanje na faktore nastanka peruti. To čine uz aktivne sastojke Piroctone Olamine, koji sprečava formiranje nove peruti delovanjem na gljivicu koja je uzrokuje i Climbazol, takođe antifugalni sastojak. Ispitanici su već posle jedne nedelje upotrebe potvrdili smanjenje peruti od čak 70%.

intragen sampon protiv perutiintragen tretman protiv peruti

 

Osetljiva i suva koža glave – Intragen S.O.S. Calm

Osetljiva koža glave podrazumeva osećaj pečenja, bol, svrab i crvenilo. Čest je i osećaj zategnutosti i suvoće kože. Smatra se da oko 60% žena i 40% muškaraca pati od problema osetljivog temena. Najčešći razlozi za pojačanu osetljivost skalpa su: neuravnotežena ishrana, agresivni šamponi, izloženost hemikalijama i zagađenju ali i svakodnevni stres. Nega koja je potrebna ovom tipu skalpa uključuje smirivanje, omekšavanje i zaštitu nežne kože glave.

Intragen S.O.S. Calm linija uključuje šampon i tretman koji efikasno pružaju osetljivom temenu olakšanje, zahvaljujući Pronalen Sensitiv Skin, biljnom kompleksu biljke sikavice (silimarin) i “svetom bosiljku” (urzolinska kiselina), sa dokazanim antioksidativnim delovanjem, koji neguje i zbrinjava upaljenu kožu glave. Alfa-Bisabolol umiruje iritiranu kožu, dok betain neutraliiše irutacije nastale od agresivnih sastojaka u šamponima.

intragen sos calm samponintragen tretman protiv peruti

 

Naslage i prezasićenost kože glave – Intragen Total Detox Remedy

Naša kosa i skalp trpe naslage šampona i drugih proizvoda za negu i stilizovanje kose, koji se ne mogu isprati iz nje običnim pranjem. Uz to, zagađenje iz vazduha, pogotovo u gradskim sredinama utiče na taloženje čestica koje uzrokuju osećaj prezasićenosti i težine na skalpu. Zato je potreban poseban šampon koji ima piling svojstva, da pročisti skalp i slobodi ga suvišnih naslaga kako bi kosa opet bila lepršava i sveža.

Intragen Total Detox linija sadrži šampon sa piling svojstvima koji pročišćava i detoksikuje skalp, dok je detox serum i detox maska neguju i zatvaraju kutikulu nakon pranja. Linija sadrži high-tech i bioaktivne sastojke (kreatin, hijaluron, ekstrakt moringe i seanamin) koji pomažu ta se kosa revitalizuje i ojača protiv zagađenja. Ekstrakt čaja roibosa i vitamin E pružaju jako antioksidativno dejstvo, dok ekstrakt žalfije smanjuje lučenje sebuma.

intragen piling sampondetox maskadetox serum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!